U opticaju poštanske marke u čast Novog Sada, evropske prestonice kulture za 2022. 1BETAPHOTO/POSTA SRBIJE/Vuk Brankovic/MO)

Pošta Srbije pustila je danas u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, koje je priredila u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Markice su u opticaj pustili v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Gradskoj kući u Novom Sadu, u okviru Svečane akademije povodom Dana grada, saopštila je Pošta Srbije.

Đorđević je izjavio da je ideja da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima.

„Naša povezanost i uzajamna podrška nastaviće se i putem drugih zajedničkih aktivnosti na razvoju novih kvalitetnih usluga za građane, kao i u projektima za podsticaj ekonomskih inicijativa i razvoj turističke privrede“, rekao je Đorđević.

Vučeviću je uručio poklon Pošte Srbije, filatelističko izdanje sa prigodnom poštanskom markom numerisanom brojem 1.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, kako su istakli u Pošti, prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora.

Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.

Fotografije na izdanju delo su Jelene Ivanović i Vladimira Veličkovića, dok je grafičku obradu radila Anamari Banjac, kreatorka maraka Pošte Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari