U osmoj deceniji života došli na protest u Vranju 1Foto: V. Ristić

Odudarali su od pedesetak danas pokislih Vranjanaca Dragoljub i Ljiljana samo po godinama. Energijom su plenili i pomalo izazvali čuđenje uglavnom mlađih ljudi koji su se na Trgu „Staniše Stošića“ okupili u znak namere da građanski iskažu svoj stav za očuvanje zdrave Srbije.

– Borimo se za oslobođenje Srbije, bez koje neće biti ni nas Srba – poručuje u razgovoru sa novinarom Danasa Dragoljub (77) navodeći sve „lekarske dijagnoze koje ima“ a njih je kako nam kaže „ukupno 23“.
To njemu, ali supruzi Ljiljani (74) nije smetalo da pokiši koja je lila sa pokretnim „sendvič panelim“ dođu u centar Vranja i pridruže se drugim Vranjancima.
– Meni su dvoje deda završili u prvom ratu, jedan na Ceru, a jedan na prolazu kroz Albaniju. Sve nas je manje, kroz sve što smo prošli, pa sada i ovi rudnici. Deco nestaćemo! – priča vitalnog zdravlja ova Vranjanka u beležnicu novinara Danasa.
Na poziv da ovaj, treći ekološki protest ovekovečimo fotografijom prihvataju svi, i staju u kadar koji je manji od jednog školskog odeljenja.
Uspomena za neko buduće vreme, sa pitanjem koje upućuje Dragoljub: “ Deco ako vas zatruju Srbije neće biti, znate li to? Ja sam uz vas zato danas po ovoj kišurini.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari