U petak sastanak u Ministarstvu prosvete povodom suspenzije profesora Šeste beogradske gimnazije 1Foto: uns.org.rs

Ministarstvo prosvete pozvalo je predstavnike Foruma beogradskih gimnazija (FBG) na sastanak u petak, povodom suspenzije profesora matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji Jovana Kneževića, saznaje Danas. Poziv je usledio sat vremena nakon što su čelnici Foruma danas održali konferenciju za medije, sa koje su pozvali direktora Šeste gimnazije da odmah vrati Kneževića na posao, rekao je […]

Ministarstvo prosvete pozvalo je predstavnike Foruma beogradskih gimnazija (FBG) na sastanak u petak, povodom suspenzije profesora matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji Jovana Kneževića, saznaje Danas.

Poziv je usledio sat vremena nakon što su čelnici Foruma danas održali konferenciju za medije, sa koje su pozvali direktora Šeste gimnazije da odmah vrati Kneževića na posao, rekao je za Danas Aleksandar Markov, predsednik FBG.

Prema njegovim rečima, sastanku sa pomoćnikom za srednje obrazovanje Milošem Blagojevićem trebalo bi da prisustvuju i pravni zastupnik profesora Kneževića, kao i direktor Šeste gimnazije Radisav Milić.

Kako je Danas pisao, protiv Kneževića je pokrenut disciplinski postupak, a on je suspendovan nakon što je 27 roditelja odeljenja II/2 Šeste gimnazije predalo direktoru peticiju u kojoj profesora matematike optužuju da je vršio psihičko nasilje nad učenicima.

Roditelji su se žalili na rad profesora Kneževića i tražili da više ne predaje njihovoj deci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari