U Pirotu još uvek nema vanredne situacije 1Foto: Z.P.

Na osnovu detaljne analize medicinske struke, predstavnika Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot, procena je da u ovom trenutku nema elemenata za uvođenje vanredne sitiacije na području Grada Pirota ali se i dalje kontinuirano prati opšta situacija u gradu, zdravstvenim ustanovama i kolektivima, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije grada Pirota posle današnje sednice.

Saopšteno je da je danas  održan sastanak Štaba za vanredne situacije u Pirotu, u užem sastavu, sa predstavnicima medicinske struke, povodom analize epidemiloške situacije u Pirotu koja se i dalje procenjuje kao nepovoljna.

“Preporuka Zavoda za javno zdravlje koja se odnosila na uvođenje vanredne situacije, imala je za cilj da se pokrene inicijativa za donošenje odluke o prelasku pirotskih škola na online nastavu, ali je Republički štab takvu odluku doneo, koja će važiti na nivou cele zemlje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je primetan dalji rast obolelih i registrovanih pozitivnih pacijenata, i samih prijema u kovid ambulanti Doma zdravlja I apeluje na građane da strogo poštuju sve propisane mere.

“I u narednom periodu konstantno će inspekcije kontrolisati poštovanje propisanih mera za širenje virusa, koje je doneo Republički krizni štab i sankcionisati svako nepoštovanje u skladu sa nedavno donetim Zakonom”, kaže se u saopštenju

Na današnjoj sednici Štaba odobrena su novčana sredstva Opštoj bolnici Pirot za kupovinu uređaja i propratnih elemenata za terapiju kiseonikom, Domu zdravlja za opremanje i natkrivanje spoljašnjeg prostora kovid ambulante u Tijabari, i Zavodu za javno zdravlje za pojačane aktivnosti u radu.

“Odluka Štaba za vanredne situacije od 5. novembra, koja je oročena do 1. decembra, produžava se do 15. decembra. Pomenutom odlukom propisano je da se zakazana venčanja obavljaju samo u svečanoj sali Gradske uprave, da se obustavljaju takmičenja u organizaciji Saveza za školski sport i aktivnosti plesnih i folklornih ansambala”,kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanreene situacije Pirota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari