U Pirotu uručeni ugovori pripravnicima-volonterima angažovanim kroz program stručna praksa 1Foto: Ilija Pejčić Lika

Pripravnicima-volonterima, koji su radno angažovani kroz program stručna praksa, uručeni su ugovori u Gradskoj upravi u Pirotu.

Tokom godinu dana biće angažovano 29 polaznika kod 19 poslodavaca iz javnog i privatnog sektora.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 25 prijava poslodavaca, koji su izrazili potrebu za 54 pripravnika, rekao je Nenad Petrović, predsenik Lokalnog Saveta za zapošljavanje i dodao je da je ove godine, sticajem okolnosti, angažovano više dama u osnosu na muškarce.

Oni koji imaju fakultetsku diplomu, njih 20, primaće naknadu od 25 hiljada dinara, četvoro volontera sa završenom višom školom dobijaće 22 hiljade, a četvoro polaznika sa srednjom školom 20 hiljada.

Ovaj program finansira Grad Pirot kao jednu od mera predviđenih lokalnim akcionim planom zapošljavanja.

U Pirotu uručeni ugovori pripravnicima-volonterima angažovanim kroz program stručna praksa 2
Foto: Ilija Pejčić Lika

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota rekao je da je za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno oko 8 miliona dinara.

On je podsetio da lokalna samouprava sprovodi akcioni plan zapošljavanja u saradnji sa Filijalom NSZ u Pirotu od 2015. godine i da je do sada uloženo 102,5 miliona dinara u finansiranje radnog angažovanja 174 volontera-pripravnika.

 Suzana Đorđević, v.d.d direktora Filijale NSZ-a u Pirotu istakla je da ove mere Filijala realizuje već više od dvadeset godina i da je priliku da na ovaj način stekne radno iskustvo, tokom poslednjih 6 godina, imalo oko 600 nezaposlenih sa evidencije ove službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari