Masovno kršenje protivepidemijskih mera na sahrani mitropolita Amfilohija (FOTO, VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Oće li i korona zajedno sa mitropolitom (u otvorenom kovčegu), u carstvo nebesko?

    1. Osoba koja je negativna na PCR testu nije zarazna. Ako takva osoba premine nije neophodno sahranjivanje u zavarenom metalnom kovčegu i sl. Vaš komentar je pun otrova

      1. @Mihailo***A koliko je ovih prisutnih na sahrani testirano PCR testom i dokazano da su negativni,bez potrebe nošenja maski i neodržavanja socijalne distance? Zašto za popove ne važe ista pravila kao za ostale plebejce? Koliko drugih će zaraziti pričešćem istom kašičicom?Otrov je nepoštovanje osnovnih mera protiv pandemije a ovi na sahrani se igraju tuđim životima!

        1. Vaze ista pravila, a ruzna ti je ta pravednicka patetika. Bili su tamo, njihov izbor. Kazi mi da nisi izasao negde na kafu od marta? U restoran / bioskop / narucio hranu za dostavu? Ides na skijanje zimus da pokazes Bogner? Rade li vrtici, skole, bioskope? O kakvim razlicitim pravilima pricas?

          1. Svi će steći kolektivni imunitet i sledeću sezonu dočekati bez stresa i ograničenja.

          2. @Mihailo*** Njihovo je pravo da budu bilo gde,ali odakle im pravo da nakog toga ugrožavaju nekog drugog?A videli ste celivanja pokojnika,svi po redu,i recite mi da tu nema rizika od zaraze?!Naravno da nisam izlazio,znam sam da skuvam kafu,bioskop mi ne treba jer imam Internet,a ako pravila važe za sve pogledajte snimke sa poslednjeg ispraćaja Patrijarha i prebrojte koliko popova se pridržava mera zaštite od pandemije.Gde je tu jednakost pravila?

          3. Pa evo ja cu da odgovorim. Radim od kuce, ako negde moram da odem,idem peske. Na kafi sam bila od proleca desetak puta, samo u bastama. U pozoriste isla do kovida redovno, od tad ne. Za restoran nemam para. Kao ni za letovanje ni nekoj banji, a o zimovanju da ne pricam. A zbog vas i vama slicnih, „antiprotivnih“ uzdam se u ludu srecu da mi kamenje iz zuci ne krene, jer prakticno nema nekovid bolnice u beogradu. I da, nije moj izbor da se ne lecim, to ne mogu i zbog kovida a jos vise zbog vaseg bezobrazluka

          4. Moja majka ima 81 godinu. Da dobije koronu, reško bi se izvukla. MORAO bih da kupim limeni sanduk za nju, bez obzira ima li virus ili ne. Za ajatolaha to nije moralo. To je razlika. Mnogi ljudi se nisu oprostili od članova porodice jer su bili u zalemljenom limenom sanduku. Hiljade ovih l….. su mu ljubile ruku. Ako on nije imao virus, neko od njih jeste. To je gore nego ljubljenje gelendera.

        2. Ti i takvi poput tebe nikada necete razumeti te stvari. Ko veruje u Boga nema problem sa koronom i sl. To je sve malo visa matematika od nosenja maska i straha bez potrebe

          1. Izvini, šta ti to tačno znači „ko veruje u Boga, nema problema s koronom“? Da li hoćeš reći, ko veruje u Boga, ne može i neće se zaraziti koronom? Zanimljivo…
            Ako to hoćeš da kažeš, to bi značilo da od početka godine i pandemije, do današnjeg dana, nigde u svetu, NIJEDAN jedini vernik nije umro od korone, nego ako je umro, razlog je bio neki drugi, a od korone su umirali isključivo ateisti.
            Ti bi verovatno potpisao jednu ovakvu glupost, ali ja sigurno ne bih…

          2. Dobro, i da li je Amfilohije verovao u Boga? Da li se pricescivao? Kako to da se ipak zarazio ako ga je Bog štitio? A to što je na poslednjem testu bio negativan, samo znači da je virus iz nosa sišao u pluća. Gde ti je ta viša matematika u kojoj umiru sveštenici, vladike i vernici? Uostalom, videćemo za dve nedelje broj slučajeva u Crnoj Gori, I ko je u pravu!!?

          3. Za d\mol,verujuci se ne boje korone a i smrti jer veruju u Boga i nebesko carstvo i to je licni izbor svakog od nas da li cemo ili ne nositi to parce tkanine.

        3. Od pricesca se nikada niko nije zarazio a mnogi su ozdravili. Pored toga sto je osveceno blagodacu Duha Svetoga ono se spravlja od vina koje u sebi ima alkohola. Kao sto se bogojavljenska voda ne kvari nakon osvecenja tako i pricesce sluzi za isceljenje duse i tela. Velika je greska urednistva sto komentarise stvari o kojima nema pojma. Opoziciono delovanje je za pohvalu ali ovakvim natpisima urusavate vas ugled medju pravoslavnim vernicima koji su ipak vecina u Srbiji.

          1. Nenade, da li pričesno vino ima više od 65% alkohola? Ako nema onda džaba, Kovidu ne prijaju visoki postotci alkohola ove n ormalne do 15% obožava svejedno jel osveštano ili ne? Kovid virus je ambivalentan prema veri, voli domaćine kako teiste tako i ateiste a ni agnostici mu nisu mrski. E sad ako si srpskog roda onda si zaštićen samim činom začeća na omiljenom božijem tlu. Od nas i korona beži.

          2. Veliki procenat Srba veruje da je Pravoslavlje spas Srbije. Kada se pogledaju istorijske cinjenice vidi se da je Pravoslavlje tvorevina Druge Rimske drzave (Vizantije) i da je samo delimicno, kao i Katolicanstvo, usvojilo preporuke iz Svetog pisma. Rimski vladar Konstantin je po nagovoru majke Jelene prestao da progni Jevreje, ali je uz pomoc svoga pismenog prijatelja, koga je proglasio za glavnog tumaca Svetog pisma (Papa) izvrsio kombinaciju preporuka iz Svetog pisma i starih Rimskih religija. Posto je svestenicima dao drzavnu platu, oni su za uzvrat prihvatili njegov pobedonosni san (krst), koji se nigde u Svetom pismu ne spominje u pozitivnom smislu. Kasnije je Rimski vladar Teodosije podelio Rimsko carstvo na dva dela, ali je ponasanje svestenika bilo isto, uz nekoliko sporadicnih svadja. Dolaskom Turaka, koji su okupirali Drugu Rimsku drzavu (Vizantiju) oni su pretresali te svadje i pomogli da se tako stvore dve Rimske religije veoma slicne (Katolicanstvo i Pravoslavlje). Silaskom sa Karpata Srbi su dugo posmatrali ove dve religije i Nemanja je odlucio da prihvati Pravoslavlje. Danas se lako vidi da obe ove Rimske religije znatno odstupaju od preporuka iz Svetog pisma i zbog toga se dogadjaju razni problemi Srbiji i ne samo Srbiji kroz istoriju.

          3. Do dela Vašeg komentara u kome pišete: “Dolaskom Turaka koji su okupirali Drugu Rimsku državu (Vizantiju) oni (tadašnji sveštenici, pretpostavljam) su pretresali te svađe (prethodnih sveštenika, pretpostavljam) i pomogli da se tako stvore dve Rimske religije veoma slične (Katoličanstvo i Pravoslavlje)“, mislio sam da neću pisati komentar na Vaš komentar . Ali, pošto je navedeni deo dovoljno netačan i “šlag“ na prethodni deo Vašeg komentara, napisaću vam ovo.
            Sukobi između Istočnog Rimskog carstva (mnogo kasnije nazvanog Vizantijom) i ostataka zapadnog dela Rimske imperije, sukobi o poimanju hrišćanstva, započeli su mnogo pre dolaska i napadaTuraka na granice Vizantije. Vekovima ranije. I nije hrišćanstvo bilo jedini uzrok razmimoilaženja. Da ne dužim, preporučujem Vam da pročitate kapitalno delo najistaknutijeg svetskog Vizantologa, Georgija Ostrogorskog – “Istorija Vizantije“, u kome je, između ostalog, geneza raskola između hrišćanske Crkve na Istoku i Zapadu detaljno opisana.

        4. Hoćete li shvatiti,
          ne postoji teško oboljenje zvano korona, sve je to laž i obmana da bi ljude držali na uzici.
          Da je teška bolest ne bi bilo preminuli 5, 6 i slično, već mnogo više, da podsetim da u Srbiji dnevno premine od kancera preko 40 ljudi,
          Razmišljate o tome,
          Ovo je komandnoj štabna vežba na svetskom nivou sa temom maltretiranje, poslušnost i vakcinacija, tj. sistematsko ubijanje.

        5. oduvijek se tako radilo i za vrijeme kuge!a grip je uvijek bio prisutan pa se nikad nisam zarazio a ova danas naduvana korona nije ni upola kao normalni grip.toliko o tome sve ostalo je
          plasirano budalama pa ko voli nek izvoli!

      2. Na fotografijama i video snimcima se vidi da mnogi ne nose maske. Siguran sam da niko od njih nije radio PCR test pre sahrane.

      3. sve si rekao.da se covek cudi sta si hteo da kazes.dovoljno je jedan zarazeni koji ga ljubi pa da zarazi stotine koji ga ljube to je poenta.ovo je skroz pogresno u ovom trenutku.

        1. Amfilohije je umro od komplikacija prethodnih bolesti, predupređenih koronom. Dugo je bio na terapiji, dugo je vremena prošlo da bi virus bio aktivan, nema osnova da je bio i dalje covid+.

      4. Tačno, takva osoba nije zarazna.
        Ali šta ako takvu preminulu osobu poljubi zaražena osoba, a odmah posle nje to isto mesto poljubi još XY drugih osoba?
        Siguran sam da čak ni ti ne veriješ da od onolikog broja onih koji su ljubili telo i kovčeg, ama baš ni jedan jedini nije bio zaražen?

      5. „Osoba koja je negativna na PCR testu nije zarazna.“ Ma šta mi reče? O čemu ti to? Čoveče u srednjem veku su (doba kuge) su ljudi, iako nisu znali ništa o virusima, bakterijama i &, zaključili da se zdravi moraju čuvati preminulih. Šta znači 1 test, ništa!

      6. Evo juče je preminula moja rođaka, imala zapaljenje pluća, dva puta negativna, ali nisu dozvolili sinu ni da je vidi, plastična zapecacena kesa i zatvoreni kovčeg, zabranjeno okupljanje za sahranu, samo porodica. Požarevac, žena 90 godina, ali ona je obični građanin, a ne vladika. Toliko o crkvi i svemu ostalom…

        1. Nedavno je čovek umro u Kruševcu i nudili su familiji 120.000 din samo da potpišu izjavu da je umro od korone.

      7. Amfilohije je umro od Corone. Samo niko vise ne govori da je nic pre smrti bio prikljucen na respiratore

    2. Sram te bilo takvo podsmeh. Za tebe, pretpostavljam, sem novca, ne postoji ništa sveto. Prazna duša.

    3. Hoce zajedno sa tvojom zlobom i to ne na nebo nego negde drugde. Da li si svestan sta si napisao i koliko si sebe obrukao?

    4. Amfilohijeva sahrana je bila do itak na lutriji za virus.
      Svi koji u koronu ne veruju, ili se ne pridržavaju mera, molim da potpišu da odbijaju lekarsku pomoć u slučaju da obole od korone. Nije fer da zbog svog uverenja i ponašanja zauzimaju mesto u bolnicama onima koji se pridržavaju mera.
      To bi bilo pošteno.

  2. A zašto ne mogu svadbe kad mogu masovne sahrane? Svadba bar slavi svetinju života, tanatos je vezan za odlazak od zemnog sveta.

  3. Sve u službi srpstva i srpskog sveta. Srbi se leče molitvama. Spc je apoteka srpstva.

    1. Pomrecemo svi zbog njihovih srednjevekovnih shvatanja. „Obican“ svet sahranjuju maltene u limenim kovcezima, zabranjivali su da vise od 5 ljudi prisustvuje sahranama, a ovde gledamo…

      1. Nadam se da nisi imao priliku da prisustvujes nekoj sahrani ove godine i da neces, ali to o „zabrani“ si izmislio. Ako i jeste zabranjeno, ja nisam zapazio da iko postuje. Ako niko ne postuje, nije zabranjeno.

        1. Mojoj drugarici je umro otac pre par meseci na Vma od Korone I sahranjen je u limenom kovcegu I nije bilo dozvoljeno vise od 5 ljudi na sahrani tako su bili samo ona I njena majka. Tako je to tacno sahranjuju ljude u hermeticki zatvorenim limenim sanducima

    1. Da li za vas postoji išta sem materijalnog? Mislim da ne. Prazne su vam duše i srca. Vi ste zaraženi onom bolešću, koju je pošivši mitropolit nazivao brozomorom. Vi ste potomci toga zla koje i dalje vlada Srbijom.

        1. Sve ovo je preterano i previse nametnutoa religiozna slika preko media. Bas mi prijalo normalno doba u vreme komunista kad se nista nije znalo ni culo o crkvi. Sad stalno gledamo one bradate ljude u odorama kako nesto glumataju veru. Ne vidimo da se bave poboljsanjem sveukupnoe svesti bica srpskog naroda da ljude nauce da budu dobri ,ne zavidni, pozitivni, radni , vredni, da se vole, postuju i uvazavaju, da ne kradu, ubijaju i otimaju, svih osnovnih 10 pravila Biblije nema u ponasanju srpskog naroda. gde je ta uloga „uciteljice zivota“ nase crkve? nema je . Samo glupa prazna obelezja: slave gde se ne radi i trosi da se nahrane komsije, crvena slova svake nedelje=potsticanje naroda na poraznoverje, nerad, dakle siromastvo i zaglupljivanje, da bismo njima punili prihode. Ajte molim vas kakva sarada. Nevidim nikakve stavrne drustvene koristi od organizacije zvane Crkva. Idolopklonstvo necemu sto niko ne razume.

      1. Gospodjo, saberite se. Kako dozvoljavate da vase puno srce i dusa izgovara takve uvrede? Niste culi za ono „ko tebe kamenom..?“

      2. Pa upravo za crkvu ne postoji nista sem materijalnog. Samo im je do novca stalo. Cak i one litije su bile onako strastveno organizovane zbog mogucnosti oduzimanja materijalne imovine, a ne zbog razloga koje vam predstavljaju. Evo i sad sigurno trljaju ruke zbog ovog masovnog okupljanja u doba pandemije. Bice puno sahrana, znaci bice i para za njih.

  4. Načinu na koji se sprovodi ova sahrana najviše će profitirati virus covid 19. Eto to je ta SPC koja želi da „predvodi“ naš narod? Pa oni nisu u stanju da vode računa ni o svoim životima a kamo li o životima drugih.
    Ps. svuda u svetu pa i kod nas one umrle od kovida sahranjuju u limenom (blindiranom) sanduku….am ljudi da li je ovo moguće….

    1. Oproštaju od Mitropolita Amfilohija prisustvovalo je onih 15% ljudi(Dr Kon kaže da ih toliko ima) koji ne veruju da postoji pandemija.

      1. Ne verujem ni ja, a nisam na sahrani! Oko mene niko ne veruje, niko ne gleda ni ne slusa tzv. krizni stab, a nisu na sahrani.

    2. Umrla osoba koja je bila PCR negativna na Covid-19 NIJE ZARAZNA i NE SAHRANJUJE SE u limenom zavarenom kovčegu.

      1. Nisam izdržao sve dosadašnje komentare, pa ni tvoj! Nije bitno da li je Anfilohije bio pozitivan ili ne. Dovoljno je bilo da je jedan grđanin pozitivan, pa da se potom svi ostali, koji ljube njega, krst ili krunu zaraze. On je mogao biti prekriven providnim poklopcem i zabranjeno lubljenje poklopca. To je sasvim korektno i pošteno i prema Anfilohiju i prema prisutnima na sahrani. On sigurno ne bi želeo ovo što se dešavalo prošlih dana, jer sigurno nije želeo da nanese zlo svom narodu. Za vaše obaveštenje, i je ne nosim masku, ali sam siguran da je je kovid itekako prisutan! Ja bih odao počast, ali bez ljubljenja. Pretpostavljam da je danas i vazduh bio opasan. Na žalost!!!

    3. Postoje jasne preporuke o zastiti od virusa a i inace je nehigijenski i rizicno drzati otvoren kovceg sa telom u njemu. E sada ko se zarazi i oboli i …. to je selekcija po Darvinu.

    4. Odakle ti te fantazije o blindiranim sanducima? Jel mozes da razmislis i proveris pre nego sto nesto napises? Kakvi limeni sanduci?
      Pa kad razmislis, videces da to pises iz ciste mrznje. A najbolje bi bilo da ga spale i dezinfikuju pretpostavljam.

  5. Ovo „svetilište“ oko Amfilohija me podsjeti na početak knjige“Brača Karamazovi“ i starca Zosimu.Previše idolopoklonstva, nošenje mrtvog čoveka u otvorenom kovčegu i ljubljenje istog…msm?

  6. Hvala Gospodu što nas je obogatio sa ovakvom ličnošću i što imamo još jednog čuvara na nebu! Mnogo smo propatili zbog bezbožnog bezumlja i sumanutosti u drugoj polovini XX veka. Hvala Mitropolitu što se borio za spasenje srpskog identiteta i što nas je branio od crnogorskog separatizma ogrizlog u mafiju i greh. Neka mu je večna slava! Daj Bože da nas opet zaštitiš ovakvim apostolom <3

    1. Tako govori nacionalna desnica.Gradjanska opcija leva je antikomunistička a desna je antinacionalna.Hrišćanstvo je protiv etnofiletizma.Pozdrav

  7. Zašto bi se Vučić plašio rata Crnogorskih mafijaških klanova, ako nije saveznik nijednom od njih. Zašto je ,,Informer“ objavio da Škaljarski klan planira ubistvo Vučića, a ne Kavački klan.

  8. Kakav bezbedonosni rizik za predsednika od mafije?
    Pa to je njegovo drugo ime.
    A Selković sigurno misli na onu suparničku grupu.

  9. SPC jos jednom jasno pokazuje da joj je mjesto u srednjem vijeku, ali umjesto da ona ode tamo, mi smo svi tamo s njom zajedno zavrsili

    1. Evo ga jos jedan moderni i emancipovani mudroser. Kao da slusam SNS botove kad se uhvate za neki izraz i vrte ga do besvesti misleci da ce tako ispasti pametni. Sta ti covece zapravo znas o „srednjem veku“? Sta zapravo znas o veku u kojem zivimo? Covek bez duha i vere je zapravo jedna obicna vreca mesa i ostalog otpada koje ce crvi pojesti pre ili kasnije. Normalna osoba nece takvo nesto prihvatiti nikada. Ljudi dosli da se oproste od ljudske gromade koji je mnoge osvestio i probudio coveka u njima a vi o nekom virusu, e pa …

      1. Pa u srednjem veku se nije znalo odakle bolesti dolaze. Nije se znalo ni za bakterije ni za viruse, pa bi ovakvo ponasanje bilo ocekivano. Ali danas kada znamo za viruse i na koji nacin se prenose, suludo je organizovati ovako veliki skup. Ne vidim kako ikome to moze biti odgovorno ili pametno? I sada ce ova gomila neodgovornih glupaka koji za sebe misle da su puni duha i vere, ici okolo bez maski i zaraziti necijeg oca, majku, baku i deku. Uzrokovace ovo mnogo patnje svojim sugradjanima. Siguran sam da je Nenad na to mislio a ne na pricu o duhu i veri. Ako mislis da imas duha i verujes, to ne znaci da mozes da sejes bolest i smrt okolo. Stvarno mislis da ce Bog blagonaklono gledati na ove ljude kada jednog dana izadju pred njega?

  10. I šta će ta silna masa ljudi kada za koji dan shvati na svoj užas da to što su bili pored mrtvaca koji je umro zbog korone, nije bilo pametno? Kada shvate da to što se on „predstavio“ nije značilo da su čudom zaštićeni od opakog virusa jer Bog s ovom sahranom nema veze. I posebno roditelji, kako će se osećati kad njihova deca koja su tuda hodala bez maski možda budu inficirana? A plus to što se „pričeščuju“ iz iste kašičice, da li će se ljudi ikada opametiti?

    1. Komentar na mestu.A na Baletiv cinični smeško, mogu samo da kažem da su tamo „roditelji“podizali decu da ljube krst! Da li su uopšte scesni da zbog toga može doći do gadnih posledica za nhihovo dete. Virus jeste opak.Za tebeBane informacija da ja ne nosim masku. Protivnika ipak treba respektovati. Virus je tu. Među nama. Čuvajmo i sebe i druge.Nemojmo preterivati!!!

  11. „U svakom zlu, ima ponešto i dobrog“, iliti i obrnuto, itd. itd… Za javnost: u toku je „utakmica, izmedju Kriznog štaba (medicinskih radnika) i predstavnika religije“. Za sada, rezultat je 1:0 za nauku (računajući samo istaknute predstavnike)…

  12. Nema smisla. Upokojeni mitropolit Amfilohije je, licno smatram, veliki covek, a i ko ga tako ne gleda, mislim da mozemo da se slozimo da je znacajna licnost. Da vam glavna vest i prvi deo clanka bude o merama protiv korone, a ne oko opela i sahrane. Nema smisla.

    1. Bravo Slobo! To je suština, a ne isprazna diskusija bezbožnika o Bogu. Meni je žao tih ljudi, jer žive u mraku,verujući da mi vernici živimo u srednjem veku. Razmišljaju kao ovce o gresima i najvećoj među svetim tajnama, o smrti.

  13. Potpuno se slažem sa komentarom. Gledam celivanje i ne mogu da verujem. Skupo će nas sve koštati. Ali ne mogu da zaboravim ni demonstracije ispred skupštine. Tada Danas nije reagovao? Osuda za rizik zaražavanja mora biti uvek iste mere , tj. ista za juče , danas i sutra. To bi bilo ispravno i pravedno.

  14. ljudi da li je ovo moguće u jednoj zemlji koja stremi ka standardima EU. šta na ovo kaže medojević koji želi da reformi se CG . kako se borci za ne damo svetinje tj ne damo fotelje bore protiv korone ili baš ih briga. nadležni organi CG ne smeju da reaguju i da traže poštovanje zakona ili uredbi za borbu protiv epidemije jer bi to vodilo ka opštim demonstracijama i nemirima. klasičan primer kako je politika i interes i iznad svega kako se koriste razni dogadjaji pa i smrt za sticanje političkih poena. gde su zakoni gde je potreba zaštite naroda od zaraze i da li to uopšte nekoga interesu je. šta bi na ove skupove rekli članovi kriznog štaba srbije ili baš ih briga.

    1. Gde je tacka, gde je zarez, veliko slovo. Eh ti Eu standardi i sledbenici istih….

  15. Ovaj naslov je skandalozan, jer se radi o ispraćaju najznačajnijeg čoveka u Crnoj Gori u poslednjih 7 decenija.

    1. Jedan od najvećih državnika sveta, Šarl De Gol, po ličnoj želji, sahranjen je u krugu porodice!

  16. Koliko vidim, naš predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije nosio masku u onoj masi, niti je ikad nosio masku, tako da, to je prva stvar. Da je virus toliko opasan mislim da bi je svakako nosio bez razmišljanja prvi on

    1. „oprastao“ imao je masku, ali na kzn nije. Cuj podrepasa selakovica, hrabrost. Njegov voljeni stalno istice svoju hrabrost i da se nikoga ne boji. Otisao da se promovise, mislio je da ce drzati govor, kao sto cini svakog dana po rijaliti televizijama, al „tvrd je orah, vocka cudnovata….“. Posle onakve pljuvacine po upokojenom, stvarno treba biti bez casti i obraza, pa se uopste pojaviti. Iskoristio je sahranu, da svojim dvorskim ludama da instrukcije. Kakva zalost kod njega. On je sada uvredjen, tesko nama.

  17. @Patologija.Kako si odmah udario na Crkvu i popove,a svjestan si da maske ne nose ni oni koji su te mjere donosili.Kako se odrzavaju predizborni i izborni procesi.Svako je najvise odgovoran za svoje zdravlje.Umiralo se i prije ove korone od raznih bolesti umirat ce se i kada nestane te tkz.Korone.Rat je najveca zaraza i uzrok masovnog stradanja,a oruzje se stalno gomila.Sve je odavno otislo krivim putem pa bi sada trebalo samo SPC da bude zrtva.Molim boga da pomogne ovom narodu,ali veliko pitanje je da li nam i bog moze pomoci kada su mnogi okrenuli ledja od istog pa se danas nalaze i na Poslednjoj liturgiju Vladike Amfilohija.

  18. Kad je Bog sa narodom ni Atomska Bomba ne moze nista. Edukijte se malo da bez Boga nista ne mozemo ciniti. Niko nije i nikad nece biti jaci od Boga

  19. Vi iz Danas-a ste totalne budale. Nešto se ne sećam da ste za vreme protesta ukazivali na to da se ne poštuju mere.
    Prapaganda,pa to ti je.

  20. E stvarno se boga ne bojite soroseva bando. I krsicemo mere i dalje i pretstavicemo se Bogu kao ljudi ako treba a ne kao robovi!!!

    1. Pa ti majstore vec imaz gazdu. Ne samo da si rob tvog gospodara, nego si i rob svoje gluposti, sto se neda ispraviti.

  21. Sce dusebriznici!!! Niko vas ne tera da verujete i budete pravoslavni sedite u svojim kucama uz televizor i Kona i dusebrizite o drugima ?? Licemeri umrecete svejedno samo vam to nije jasno jos.

  22. Kad nepismeni „plebejci“ počnu da veličaju zlonamernu kolumnu ništa gore. Ništarije i jedni i drugi!

  23. A vi iz Danasa ste strasno zabrinuti za srpski narod!?Vi bi ste samo kad bi mogli sa svojim poslodavcima danas bacili napalm bombe na ovom ispraćaju Amfilohija a satro ste zabrinuti zbog korone!U stvari vi ste sve samo ne zabrinuti,vi samo prebacijete i trazite nesto lise tamo gde se Srbi ujedinjuju.Necete ni vi jos dugo…

  24. Zar da ovo bude naslov u novinama na današnji dan? Do Danas sam ih čitala, ali više neću….

  25. „oprastao“ imao je masku, ali na kzn nije. Cuj podrepasa selakovica, hrabrost. Njegov voljeni stalno istice svoju hrabrost i da se nikoga ne boji. Otisao da se promovise, mislio je da ce drzati govor, kao sto cini svakog dana po rijaliti televizijama, al „tvrd je orah, vocka cudnovata….“. Posle onakve pljuvacine po upokojenom, stvarno treba biti bez casti i obraza, pa se uopste pojaviti. Iskoristio je sahranu, da svojim dvorskim ludama da instrukcije. Kakva zalost kod njega. On je sada uvredjen, tesko nama.

  26. Srbi su „Nebeski Narod“ a Bog je digao ruke od „Ne Nebskih Naroda“ i raširenih ruku prihvata i prima na Nebesima samo „Svoje“ .

  27. A sta drugo od ovih u Danasu da se ocekuje osim pljuvanja po nasem narodu, državi. Daj bože da se zovete juče, bolje ne zaslužujete

  28. Zašto nije bilo ovakvih naslova kada su bile demonstracije? Licemjeno nema šta.

  29. Posle litija od 8 meseci, pa skup 100 hiljada, pa sad max, kao za vreme h1n1 i Patrijarh Pavle.. dokaz dva coveka, sam Gospod Bog je izveo narod preko smrti cestitih ljudi da su satanisti prsli

  30. Vama u Danasu treba duhovni epidemiolog a i treba drzati socijalnu distancu od vas,ne bi li sirili zaraze sa ovakvim naslovima!
    To ste vi danas videli od svega na mitropolitovoj sahrani,sram vas bilo!!!

    1. Marko, a tebi treba pamet u glavu. Novinari treba da izveste da se krše epidemiološke mere. Da je Crna Gora pravna država, policija je trebala rasterati žarište infekcije, kako to rade u Austriji ili Španiji.

  31. Poštovani, uz dužno poštovanje, nikome se ništa neće desiti. Ispratili ljudi svetog čoveka, i neka su. Za taj COVID 19 iskreno ne znam šta bih rekla sem – strah je moćno sredstvo. Odsustvo straha je još moćnije, a onaj ko veruje u Boga taj se ne boji.

  32. Vidan je izostanak vrhovnika pravoslavnih crkava iz Rusije,Grčke,Carigradske patrijaršije,Bugarske,Rumunije,Ukrajine,……..?Zašto?

  33. Kad je Milo pravio miting pred izbore ne secam se da ste upozoravali na koronu, i tad je bilo vise hiljada gradjana,. Da nisu oni bili vakcinisani i otporni na koronu.

  34. 21 vek a ljudi jednostavno nece da veruju u viruse,ali zato idu da se priceste iako verovatno nisu postili i ispovedili se kako je prineto.

  35. Kakva panika i strah epidemiologa.Kako da opravdaju sada ovo nezaražavanje na ovakvom skupu.Ovo bi trebalo da za 5-7 dana ogoli ovu plandemiju.
    Da li će se neko toga setiti od medija za 7 dana da mešto napiše o tome ili će to ugurati u opštu priču o broju zaraženih i štetnosti okupljanja.
    Evropa se zatvara,strah ih je da se ovakav skup,prenošen direktno,završi bez posledica.Još otvoren sanduk,naravno da se sa mrtvog ne prenose virusi koji i onako ne postoje u prirodi.Razvijaju se u telu čoveka zbog otrovanosti ćelija.Do danas još niko nije izolovao i ne zna kako izgleda virus.Laž je sredstvo vlada za nametanje novog svetskog poretka.

  36. Namerno sam izabrao za svoje ime ovaj naslov. Vera i znanje.

    Jos su Kant i Hegel pisali o tome. Razume se, kao filozofi. Posle je vec bilo mnogo filozofa koji su pisali o ovoj temi.

    I, sta?

    Dokle smo dosli?

    Ili, mozda bolje, da se zapitam – dokle smo se vratili?!

  37. Koliko seme zla je posejano u našem narodu za breme bravara Broza govore i brojni komentari puni mržnje i besramnog ne poštovanja. Još smo daleko od duhovnog preporoda i vraćanja tradiciji, izvornoj kulturi i negovanju naše baštine po čemu nas i prepoznaju u svetskoj familiji naroda.
    Ili bi neki voleli da se utopio u bezličnu masu potrošačkog društva u kome nam
    porodicu,ljubav i veru može zameniti novac, realiti programi i ispiranje mozga od strane poliztičkih manipulatora.
    Ako je Danas kao list koji neguje „objektivno“ novinarstvo prvi članak o sahrani Amfilohija Radovića bi trebao da ispoštuje minimum ljudskog dostojanstva izveštavanjem o sahrani a tek eventualni naknadno objavi jedan ovako skandalozan naslov i članak.

  38. Razumem da su ljudi, koji negativno komentarišu ovu vest, zabrinuti, ali besmisleno je komentarisati veru u Boga na taj način. Stvar je vrlo jednostavna, ili veruješ u Boga ili u SZO, maske za lice i viruse. Ko god dođe u crkvu, na svetu službu sa zaštitnom maskom, taj treba da menja hobi. Pa kako neko može istovremeno verovati u spasenje duše i zaštitnu masku? Svašta. Mitropolit nije umro od Korone, to je valjda jasno.

  39. Svi koji dođu u Srbiju iz CG u karantin. Uključujući i njega. Da nam se duša odmori.

  40. Ljubiti ruke mrtvom čoveku, tiskajući se u onolikoj gužvi, sve i da nije umro od korone,podizati decu da mu ljube ruke…ne da je bolesno nego nemam komentar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.