U ponedeljak počinje konkurs za upis u državne predškolske ustanove, oko 14.000 mesta na raspolaganju 1foto FoNet/Fondacija Đoković

U ponedeljak 11. aprila počinje konkurs za upis u državne predškolske ustanove i trajaće do 13. maja, a biće oko 14.000 slobodnih mesta, s tim što se očekuje dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Najveći pritisak je, kao i prethodnih godina, u najmnogoljudnijim oštinama, pre svega na Novom Beogradu, Paliluli i Voždovcu, a u skladu sa potrebama pokrenuta je i inicijativa za otvaranjem novih mesta, pa se na Novom Beogradu gradi pet novih objekata, a vrtić na Bežanijskoj kosi je u završnoj fazi, rekao je Gak za RTS.

On je dodao da Grad podjednako misli i na decu iz prigradskih opština, gde će se takođe u narednom periodu raditi na upisivanju svih mališana kako bi listu čekanja sveli na minimum, prenosi Beoinfo.

Nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima u koje ide oko 22.000 mališana čiji boravak subvencioniše Grad, rekao je Gak i dodao da Sekretarijat u skladu sa zakonom prati rad svih privatnih predškolskih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari