U Požarevcu 22 novoobolela, virus i u Opštoj bolnici i školama 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (Ilustracija)

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, nastavlja se drastišan skok novooboleih od korona virusa pa je u Braničevskom okrugu 29 novoobolelih od čega u 22 Požarevcu, a po jedan u Kučevu i Malom Crniću i petoro u Petrovcu na Mlavi.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, Ana Jovanović kaže da je situacija nepovoljna a i dalje je prisutna tendencija porasta broja obolelih.

Ona je navela da je laboratorijskim nalazima kovid 19 potvrđen među 25 zaposlenih u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Prema najnovijim rezultatima, sada je virusom zaraženo dvoje učenika srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca. Oba deteta se nalaze u kućnoj izolaciji i kod njih je situacija pod kontrolom.

Što se tiče Ustanove za odrasle i starije u Kučevu, za koju se pojavila informacija da u njoj postoje kovid pozitivne osobe, direktorka Zavoda je rekla da je inficirana osoba portir u domu. Ne smatra se da je koronavirus ušao u ovu ustanovu socijalne zaštite, s obzirom da je ova osoba bila izolovana u odnosu na osoblje i korisnike u objektu.

Jovanović je ponovila da postoji veći broj pozitivnih kontakata među zaposlenima po preduzećima i ustanovama u okrugu i ponovila da je nužno strogo se pridržavati propisanih mera prevencije.

Inače, od početka pandemije u Požarevcu je registrovano 392, Petrovcu na Mlavi 216, Velikom Gradištu 51, Kučevu 21, Žagubici 26, Žabarima 19, Golupcu 15 i Malom Crniću 15 slučajeva korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari