MUP: U Somboru povređena dva pripadnika Žandarmerije i 62-godišnji napadač prilikom intervencije zbog porodičnog nasilja 1Foto: Ana Milošević/Danas

Ministarstvo unutrašnih poslova saopštilo je večeras da su danas u Somboru povređena dva pripadnika Žandarmerije, kao i P.V. (62) koji je pucao na njih, prilikom intervencije zbog prijavljenog porodičnog nasilja.

Policija je, kako se navodi u saopštenju, na licu mesta zatekla P. V. koji je pucao iz vatrenog oružja, a koji je, i pored upozorenja policije da baci pištolj, ispalio više metaka u policijske službenike i povredio 34-godišnje pripadnike Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su, u samoodbrani, upotrebili svoje službeno vatreno oružje i tom prilikom ranili P.V, koji je hospitalizovan, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić osudio je napad na policajce koji su vršili svoj službeni zadatak i rizikovali svoje živote, kako bi „u skladu sa zakonom, profesionalno, odbranili živote i imovinu ugroženih građana, prvenstveno porodice koja je pozivala zbog nasilja u porodici, ali i drugih stanovnika Sombora“.

Pucnjava se dogodila danas u poslepodnevnim satima u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari