Gašić posetio pripadnika Žandarmerije ranjenog u pucnjavi u Somboru 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas u bolnici u Somboru pripadnika Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Đuru Keču, koji je juče ranjen prilikom izvršavanja službenog zadatka, saopštio je danas MUP.

Kako je saopšteno, ministar je najoštrije osudio napad na policajce koji su intervenisali zbog prijave za nasilje u porodici, nakon čega je P. V. kako se sumnja, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u njihovom pravcu.

Gašić je istakao i da je osumnjičeni i ranije kažnjavan, kao i da je kod njega pronađeno ilegalno oružje.

„Policijski službenici su uvek tu da brinu o bezbednosti svih naših građana, spremni da rizikuju život za njihovu sigurnost. Nećemo dozvoliti da budu meta“, naglasio je ministar Gašić.

U incidentu u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru ranjen je i Kečin kolega iz Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Dragan Mićić, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici, P. V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari