"U redu je da Pahomije osveštava hirurgiju, dokle god se ne radi o dečijem odeljenju" 1Foto: Stanislav Milojković

Sagovornici Danasa različtio komentarišu vest da je vladika Pahomije osveštao odeljenje hirurgije u Vranju

Radoman Irić, novinar iz Vranja

Ušli smo u neku vrste verske estrade. O tome govori i još jedno osveštanje u kome činodejstvuje ovoga puta na Odeljenju hirurgije vladika Pahomije. Kome i zašto ovakve „operacije“ služe sam bog zna, a pacijenti po najmanje. Ostaje pitanje da li i sve ostale ustanove treba osveštati i one koji nisu vernici na ovaj način uvesti u veru.

Duško Radosavljević, politikolog i profesor na Fakultetu „Dr Lazar Vrkatić“

To pokazuje da neki ljudi nemaju ni stida ni srama!

Miroslav Vujović, Njuz.net

Srpsko zdravstvo je, baš poput motiva iz Novog zaveta, razapeto, pa deluje logično da se neko blizak toj materiji bavi njegovim isceljenjem. Gde ste videli hirurge da osveštavaju rejtinge rijalitija i automobile ili da čeprkaju po odeljenju hirurgije? Ali da ne budemo maliciozni, u redu je da Pahomije osveštava hirurgiju, dokle god se ne radi o dečijem odeljenju.

Tanja Novčić Matijević, novinarka Radio Novog Sada

Ništa me ne iznenađuje. Odavno u ovom društvu nema mere ni sistema vrednosti. Ako je svešteno lice osumnjičeno za pedofiliju, onda je to znak da tu nešto nije u redu. A onda, još i te varijante sa odugovlačenja sa procesima, to je sve nakaradno i bolesno. Što onda ne bi osveštao hirurški blok ili šta god bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.