U Skupštini Srbije o Đilasu, Kosovu, izborima a najmanje o dnevnom redu i budžetu za 2024. 1Printskrin RTS

Poslanici skupštine Srbije večeras su, na sednici s dnevnim redom od 60 tačaka, najviše vremena posvetili međusobnim optužbama u kontekstu predstojećih izbora.

Tokom rasprave na amandmane o bužetu za 2024. vlast ali i pojedini poslanici opozicije čestu su pominjali lidera opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, koji inače nije poslanik.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da je cilj tog pokreta da Srpska napredne stranka (SNS) bude smenjena na svim nivoima vlasti, te da su, po istraživanjima, po snazi na drugom mestu.

Podsetio je na predizborni savez Dveri i stranke Zavetnici, kritikovao ekonomsku i društvenu poltiku vlasti, a posebno po pitanju Kosova.

Optužio je poslanike vlasti da namerno pominju Đilasa kako se, tokom rasprave, ne bi čuli stavovi Dveri, te podsetio da je taj pokret protiv „francusko nemačkog plana“ za Kosovo.

„Naš cilj je smena SNS na svim nivoima vlasti ali istovremeno nema povratka na stari režim…da nema više ping – ponga između (predsednika Srbije) Vučića i Đilasa „, kazao je on.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je odbacio stavove Obradovića dok je poslanica poslanička grupe „Pravac Evropa“ Jelena Milošević rekla da bi vlast trebala da pozove Đilasa u parlament.

Milošević je pitala vlast zašto se plaše Đilasa, te kazala bi trebali da ga pozovu u parlament da im odgovori dok su iz vlasti odgovorili da se u parlament ulazi na izborima.

Jovanov je ukazao na prethodne poltičke aktivnosti lidera Dveri i Đilasa, te ocenio da je Obradović, kada misli da mu politički treba, „veliki patriota i branilac Kosova“.

Poslaničku grupu „Pravac Everope“, uz SSP čine i Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana i sindikat „Sloga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari