U Studentskom centru "Beograd" počela obuka za kuvare kroz program obrazovanja odraslih 1Foto: Ministarstvo prosvete

Obuka za kuvare kroz programe obrazovanja odraslih započela je danas u restoranima Studentskog centra „Beograd“ , koju ovaj centar organizuje po drugi put.

 

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poželela je uspeh za 30 novih polaznika Škole kuvanja da uspešno savladaju program i dobiju posao.

„Obrazovanje odraslih deo je jedinstvenog sistema obrazovanja Republike Srbije koji obezbeđuje odraslima da tokom celog života stiču kompetencije i kvalifikacije potrebne za lični i profesionalni razvoj, rad i zapošljavanje, kao i društveno odgovorno ponašanje. Stalno učenje, nadograđivanje i sticanje novih znanja i veština je neophodnost koju donosi savremeno doba. Drago mi je što je Studentski centar prepoznao ovu mogućnost i što je ova obuka besplatna za polaznike“, navela je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da je interesovanje bilo veliko i da se na konkurs ove godine prijavilo 200 kandidata.

Goran Minić, direktor Studentskog centra „Beograd“ naveo je da su zbog sve većih potreba na tržištu za kvalitetnim i obučenim kuvarima, akreditovali ovaj program.

„Program obuke koji traje devet meseci, predstavlja kombinaciju teorijske nastave i praktične obuke, a akcenat će biti na praktičnom delu. Teorijski deo obavljaće se u učionicama ustanove, a praktični u svim restoranima Studentskog centra, koji su opremljeni najsavremenijom restoranskom opremom i raspolažu kapacitetom od 25.000 obroka dnevno. Po završetku obuke polaznici će dobiti sertifikat stručne osposobljenosti za kuvara, na osnovu koga stiču treći stepen stručne spreme prema Zakonu o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, naveo je Minić.

On je najavio da će za najbolje polaznike obuke biti obezbeđeno zaposlenje.

Minić je kazao da je prošle godine obuku pohađalo 15 kandidata, te da je njih petoro zasnovalo radni odnos u Ustanovi Studentski centar „Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari