U Subotici počinje suzbijanje komaraca, pčelari da zaštite svoje pčele 1Foto: Beoinfo

Kombinovani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje sprovodiće se u periodu od 28. avgusta do 4. septembra na teritoriji grada Subotice, saopštio je Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Kombinovani tretman će se sprovoditi u vremenu od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meterološkim uslovima, odnosno u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha.

Tretman iz vazduha će se raditi na teritoriji mesnih zajednica Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova sedmica, dok će se tretman sa zemlje sprovoditi na teritoriji mesnih zajednica Novo Selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi Grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak i Bački Vinogradi.

Tretman sa zemlje će se raditi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin, koji su toksični za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta sprovođenja tretmana.

Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari