“U toku nedelje učenici i zaposleni imali su primedbe na hladne prostorije”: Direktor Gimnazije u Zaječaru govori za Danas 1Foto: M.S.

Direktor Gimnazije u Zaječaru, Srđan Stanojević, kaže za Danas da počev od ponedeljka 13. novembra, došlo je do problema sa grejanjem u Srednjoškolskom centru u Zaječaru jer je izmenjivač toplote u podstanici Tehničke škole prestao da radi.

Prema njegovim rečima, u toku nedelje učenici i zaposleni imali su primedbe na hladne prostorije u kojima se temperatura kretala od 18 do 20 stepeni.

“Direktori srednjih škola su napravili sporazum o nabavci novog izmenjivača toplote koji bi trebalo da se ugradi za vikend koji predstoji i očekujemo da se od ponedeljka normalizuje grejanje i nastava. Danas su održani neki časovi, a zbog protesta učenika neki nisu i ti časovi će biti nadoknađeni u budućem periodu”, istakao je on.

Podsećamo, đaci srednjih škola u Zaječaru, osim Medicinske škole, okupili su se u školskom dvorištu, a zatim prošetali do zgrade Skupštine Zaječara, štrajkujući zato što nemaju grejanje od početka sezone.

Direktor Javno komunalno-stambenog preduzeća “Zaječar” Nebojša Božinović za Danas je kazao da zbog neispravnosti izmenjivača toplote u podstanici Srednjoškolskog centra došlo je do vrlo lošeg kvaliteta grejanja u školama centra.

Za razliku od njih, gradonačelnik Zaječara povodom protesta srednjoškolaca zbog lošeg grejanja, oglasio se putem društvene mreže Fejsbuk, da iza protesta očito stoji opozicija i upitao kako su se tu “pojavili” portal Glas Zaječara i Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari