U toku uređenje čitavog naselja Žika Popović u Šapcu 1Foto: Glas Podrinja

U Mesnoj zajednici Žika Popović asfaltirana je Ulica drinske divizije, u dužini od oko pola kilometra, a radovi su vredni šest miliona dinara.

Radove je obišao gradonačelnik Nebojša Zelenović.

– Polako rekonstruišemo ovo naselje, a do sada su uređene ulice Milutina Bojića, Drinske divizije, Đure Jakšića, u planu je i Hilandarska. Ovde građani imaju dobru energiju i emociju prema pristojnom životu u našem gradu. Naš zadatak je da svakom našem sugrađaninu koji je vredan obezbedimo da živi sigurno i bezbrižno u Šapcu. Želim da svi zajedno budemo ponosni na svoj grad, rekao je Zelenović.

Živan i Stana Marković, stanovnici MZ Žika Popović, kažu da su pre Šapca živeli u Francuskoj i da su navikli na kvalitetan život, a uređenje grada i gradskih ulica omogućava im da se osećaju kao da žive na Dedinju.

– Zadovoljni smo novim izgledom naše ulice, kao i svim radovima koji se izvode u gradu. Stekli smo sve uslove za jedan pristojan i normalan život. Zahvalni smo gradskoj upravi što nam je omogućeno da dobijemo asfalt.

Prethodno su u ovom naselju urađeni trotoari pored OŠ „Jevrem Obrenović“ koji će umnogome olakšati prilaze građanima a posebno deci omogućiti veću bezbednost.

„Totalne“ rekonstrukcije

U toku građevinske sezone, koja praktično nije ni prestajala, u Šapcu je asfaltirano oko 40 ulica, a prioritet su bile saobraćajnice za novi koncept gradskog prevoza. Novina je što se radovi kompletiraju za pojedina naselja, a očit primer je Benska Bara, gde je sve promenjeno, od podzemnih instalacija, novih trotoara i biciklističkih staza do zelenih povšina. Za ove investicije opredeljeno je 15 miliona evra iz gradskog budžeta.

Tekstovi su deo projekta koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno
stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari