U Velikoj Hoči zaplenjeno 42.000 litara alkoholnih pića 1Foto: Pixabay/Wokandopix

Portparol Carine Kosova, Adriatik Staviljeci je večeras izjavio da je okončan postupak zaplene i da očekuju da se uskoro okonča procedure predaje potvrde o zapleni alkoholnih pića u jednoj vinariji u Velikoj Hoči.

„Oduzeli smo alkoholna pića, sada Carina priprema papire, odnosno u toku su administrativne procedure kojima se potvrđuje da je oduzeta količina alkohola“, kazao je Staviljeci za agenciju Beta.

Rekao je da je Carina postupila po nalogu nadležnih pravosudnih organa pošto proizvodnja i prodaja tih pića nije bila u skladu sa relevantnim zakonima Kosova.

Pripadnici Kosovske policije i Carine sproveli su juče akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, a Carina je danas potvrdila da je doneta odluka o zapleni više od 40.000 litara u tom mestu pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, vrši i neovlašćena proizvodnja alkoholnih pića.

„Vlasnik te delatnosti za proizvodnju, nije imao ovlašćenje Kosovske carine, što je u suprotnosti sa relevantnim normama Zakonika o carini i akcizama“, naveli su iz Carine.

Meštani Velike Hoče jutros su počeli ponovo da se okupljaju ispred Vinarije Petrović da bi pružili podršku porodici njenog vlasnika.

Mediji su preneli da su pripadnici Policije Kosova intervenisali da bi obezbedili sprovođenje akcije Carine Kosova i da je tokom akcije povrđen jedan pripadnik Policije Kosova.

Za sada nema informacija o tome da li ima eventualno povređenih meštana Velike Hoče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari