U Vranju održan glavni pretres Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji vlasnici OK Radija 1Okupljeni ispred zgrade u znak podrške Kantaru. Foto:V.R. /Danas

U Opštinskom sudu u Vranju održan glavni pretres Dejanu Nikoliću i optuženima za pretnje i uništavanje imovine OK Radija uz nezapamćeno interesovanje novinara i javnosti. Ispred zgrade Opštinskog suda od ranog jutra okupilo se nekoliko stotina građana koji su nosili parole i majice sa likom Aleksandra Vučića i natpisom „Vučiću pomozi – tražimo pravdu“.

Saslušanjem optuženih i oštećenih u Opštinskom sudu u Vranju odžan je glavni pretres u slučaju pretnji vlasnici Ok Radija kao i oštećenja imovine ove medijske kuće .

Pred početak glvnog pretresa ispred zgrade Opštinskog suda u Vranju, prema proceni policije, okupilo se oko 250 građana koji su nosili majice sa likom Aleksandra Vučića sa natpisom Vučiću pomozi – tražimo pravdu“.

Bilo je tu i nekoliko transparenata sa natpisom  „Pravda za Kantara“.

Suđenje je održano u velikoj sali Opštinskog suda, uz prisustvo rodbine optuženih i desetak novinara što odavno nije zabeleženo u jednom pravosudnom procesu pred ovdašnjim sudom.

Novinarima je sudsko obezbeđenje oduzelo mobilne telefone i laptopove, a svi prisutni u sudnici upisani su u sudski zapisnik.

Optuženi Dejan Nikolić Kantar, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, stigao je u sudnicu u pratnji zatvorskih stražara.

Tokom troipočasovnog trajanja glavnog pretresa, sa ulice u sudnicu su dopirali glasovi okupljenih ispred zgrade suda koji su uzvikivali:“Pravda za Kantara“, „Pravda za Kantara“.

U Vranju održan glavni pretres Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji vlasnici OK Radija 2
Gužva ispred suda u Vranju od ranog jutra.
Foto:V.R. / Danas

U svakom iskazu pred sudijom Jelenom Dimitrijević, Nikolić je negirao delo za koje je optužen navodeći da je „ovo suđenje protiv njega zločin“.

Naveo je da se njegov objekat Kladionice „Koloseum“ nalazi u neposrednoj blizini prostorije kafića u kome radi i OK Radio.

Do problema, po njegovim rečima, došlo je kada je dogradnjom prostora došlo do zazidavanja prozora na prostoriji u kojoj je redakcija ovog lokalnog medija.

– Pošto sam predložio da problem sa prozorom rešimo tako što će mi Olivera Vladković prodati lokal, ona mi je ponudila cenu od 700.000 evra želeći na taj način da me reketira. Ja taj novac nemam. Te razgovore o mojoj eventualnoj kupovini počeli smo još u septembru 2021.godine, ali sam u međuvremenu saznao da ovaj lokal nije uknjižena na Oliveru Vladković, pa ću, ako kupujem taj lokal, to kupiti od pravog vlasnika – rekao je u svom iskazu, između ostalog, Nikolić, navodeći da se „on nikada ne svađa sa ženama“, nazivajući sebe „vitezom“.

On je sudi priložio i dokumenta o navodnom pravom vlasniku objekta u kome je smešten Ok Radio.

Olivera Vladković, direktorka Ok Radija u čijem sklopu radi i kafić, ponovila je svoj iskaz dat u istražnom postupku ponavljajući pretnje koje je dobila putem SMS poruke i od „nepoznatog glasa putem telefonskog poziva“.

Ona je navela da se za sve pretnje od njenih radnika i najbliže saradnice Svetlane Ivanov, dobila informacije da se radi o Dejanu Nikoliću Kantaru.

-Lokal u kome je kafić i radio nikada nisam nudila na prodaju. On je kupljen od firme „Eurofleks“ iz Beograda i uknjižen je na OK Radio. I dalje se i ja i moji saradnici osećamo nesigurno.U međuvremenu radio su napustili jedan novinar i tonac, strahujući za svoju bezbednost,a kafić je zatvoren – navela je vidno uznemirena Vladkovićeva.

Svoje iskaze na glavnom pretresu dali su i optuženi Bojan Antanasković, koji je priznao da je tečnošću protiv korova posuo iventar u kafiću OK Radija i izvinio se vlasnici zbog počinjenog dela, kao i Slaviša Kocić koji je negirao delo pretnje, jer, kako je rekao, on je doneo telefon u kafić sa koga je putem spikerfona nepoznati glas pretio osoblju.

Advokati optuženih tražili su ukidanje pritvora što je sud odbio, sa čime je bio saglasan i zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju. Novo suđenje zakazano je za 30.septembar.

Na kraju suđenja optuženi Dejan Nikolić Kantar zatražio je od sudije da se pozove Hitna pomoć jer se guši, a reagujući na ostajanje u pritvoru rezignirano je poručio:

„Oni koji se plaše i treba da se plaše. Streljajte me ovde ispred zgrade. Ovako se postupalo u Jasenovcu“.

Lekari Hitne pomoći su Nikoliću pružili lekarsku pomoć na licu mesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari