U Vranju u pripremi nacrt o budžetu za sledeću godinu 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Odeljenje za budžet i finansije grada Vranja izradilo je uputstvo za pripremu nacrta odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu. Uputstvo sadrži osnovne ekonomske pretpostavke, smernice i parametere na osnovu kojih se izrađuje predlog finansijskog plana za sledeću i naredne dve fiskalne godine.

Direktni korisnici budžeta su odgovorni da uputstvo sa odgovarajućim obrascima dostave indirektnim korisnicima budžeta u svojoj nadležnosti.

Predlog finansijskog plana za budžetsku i naredne dve godine treba dostaviti na propisanim obrascima koji su dostupni na gradskom sajtu www.vranje.org.rs, u delu „Budžet 2023.“ i u „Odeljenju za budžet i finansije“.

„Predlog se dostavlja u pisanom obliku, potpisan od strane direktora i overen pečatom. Predlog mora sadržati pisano obrazloženje za svaku vrstu rashoda sa navedenom pravnom osnovom i izvorom finansiranja, kao i ciljeve i indikatore za svaku programsku aktivnost i projekat“, navode iz Gradske uprave.

Rok za dostavu predloga finansijskih planova je 1. septembar tekuće godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za budžet i finansije, na telefon 017/402 309 ili slanjem imejla na [email protected].

Svi korisnici budžetskih sredstava budžeta grada Vranja u obavezi su da izveštaj o učinku programa ostvarenih u toku prvih šest meseci tekuće godine dostave na obrascu koji se nalazi na sajtu grada, Odeljenju za budžet i finansije, do 1. septembra ove godine, zajedno sa predlogom finansijskog plana za 2023. godinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari