U Vršcu uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su zlostavljali i mučili mladića tražeći mu 1.000 evra 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M.K.A. (24), R.T. (20), L.J. (24), L.T. (23) i M.L. (22), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Kako je saopštila pančevačka policija, M.K.A. i R.T. se sumnjiče da su u toku noći između 16. i 17. marta ove godine prisilili dvadesetjednogodišnjeg muškarca da uđe u automobil i odvezli ga u jedan stan u Vršcu, u kojem su ga tukli i oteli mu zlatni lančić, ručni sat i mobilni telefon, pa se terete i za krivična dela protivpravno lišenje slobode i razbojništvo u saizvršilaštvu, prenosi N1.

U stan su potom ušli i L.J, L.T i M.L. koji su, kako se sumnja, zadali više udaraca dvadesetjednogodišnjaku, a L.J. se sumnjiči da mu je pretio tražeći da mu isplati 1.000 evra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za iznudu, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Vršcu.

Mediji su ranije preneli da je oteti mladić, sin lokalnog biznismena iz Vršca, a da je jedan od privedenih sin penzionisanog policajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari