U Zaječaru i ove godine organizovana „Ulica božićne radosti” 1Foto: M. S. / Danas

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista, u Zaječaru je i ove godine organizovana „Ulica božićne radosti” u ulici Timočke bune, od ulice Nikole Pašića do Svetozara Markovića.

Zaječarci i njihovi gosti uživali su u širokoj lepezi  proizvoda velikog broja izlagača, priređena je božićna tpeza za posetioce, a okupljenjim građanima obratio se Episkop timočki Ilarion.

Priređen je bogat kulturno-umetnički program u kome su učestvovali  Dečji hor Sabornog hrama rođenja Presvete Bogorodice, Gradsko pevačko društvo “Stevan Mokranjac” i Kamerni hor “Lavirint” kao i kulturno-umetnička društva: “Zoran Gajić” iz Rgotine, “Sloga” iz Vražogrnca i “Romulijana” iz Gamzigrada.

U zaječarskom pozorištu je održan Božićni koncert sa programom koji poezijom i muzikom veliča pravoslavlje.

U Zaječaru i ove godine organizovana „Ulica božićne radosti” 2
Foto: M. S. / Danas

Učetvovali su umetnici: mr Slavko Nikolić, tenor, dr Milivoje Veljić, klavir i Petar Golubović, gitara, koji su izveli radosne manastirske pesme i bisere srpske solo pesme.

Stihove iz knjige „Neoteto lice Srbije“ Vlastimira Stanisavljevića Šarkamenca govorila je glumica zaječarskog teatra Marija Stanković.

Pre koncerta, posetiocima se prigodnom besedom obratio Episkop timočki Ilarion.

U Zaječaru i ove godine organizovana „Ulica božićne radosti” 3
Foto: M. S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari