U Zaječaru ili su restorani rasprodati ili su odustali od organizovanog dočeka 1Foto: M. S. / Danas

Manje od mesec dana ostalo je do “najluđe noći”, a restorani u Zaječaru ili su već rasprodati, ili su ove godine odustali od organizovanog dočeka.

Tradicionalni koncert za Novu godinu, još uvek zvanično nije najavljen, a ne zna se da li će i neko nastupiti.

Rasvete još uvek nema, za razliku od ranijih godina kada je već krajem oktobra meseca centar Zaječara “svetleo” kao Las Vegas.

Ono što je dopisnika Danasa iznenadilo, da par restorana koji su poznati po tradicionalnim proslavama ranijih godina, ove godine odustali su od od ganizovanog dočeka.

“Ne isplati se. Sve je poskupelo. Bojimo se ako sve organizujemo, da će cena biti visoka, a ljudi su u teškom materijalnom položaju. Ove godine definitivno odustajemo, a za sledeću – videćemo”, ističe za Danas vlasnik jednog restorana.

Međutim, ima restorana koji su svoje kapacitete već prodali i mesta više nema.

“Kod nas je cena dočeka bila 70 evra. U to je uračunato hladno i toplo predjelo, glavno jelo, desert, dok je piće neograničeno. “Aleks band” nastupa te večeri. Najviše gostiju je iz susedne Bugarske”, ističu iz tog restorana.

U drugom restoranu cena je nešto niža, manje od 50 evra po čoveku.

“Kod nas je doček 5.000 dinara. U to je uračunato hladno i toplo predjelo, glavno jelo sa roštilja, a piće je neograničeno. Naravno tu je i desert, a goste će zabavljati “Flert Band”.

U još jednom restoranu u centru grada, meni je bez pića, a imaju i mesni i riblji.

“Cena mesnog menija je 3.023 dinara bez pića, dok je riblji 3.523, takođe bez pića. Naš meni nije baš tradicionalan, a naši gosti uživaće u odličnim specijalitetima”, poručuju iz ovog restorana.

Građani koje smo zatekli u centru grada ističu za Danas da će 31. decembra biti kući, jer kako oni kažu “nema ništa lepšeg od toplog doma, i domaće kuhinje”.

Bilo kako bilo, kriza je stigla i u Zaječar na velika vrata. Od praznične atmosfere za sada nema ništa, a kako stvari sada stoje, ko zna da li će se i ikada vratiti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari