Najmanje 13 zatvorenika poginulo je u noći između subote i nedelje u požaru koji su izazvali učesnici pobune u jednom zatvoru na jugoistoku Turske, u kojem kaznu izdržava oko hiljadu zatvorenika, saopštile su juče lokalne vlasti.

Svih 13 žrtava se ugušilo od dima, dok je pet zatvorenika prebačeno u bolnicu. Požar su izazvali nezadovoljni zatvorenici koji su zapalili dušeke i posteljinu u zatvoru Sanliurfa, javila je agencija Anadolija pozivajući se na izjavu guvernera Čelaletina Guvenča.

Do pobune je došlo u paviljonu gde je smešteno 18 zatvorenika, a vatrogasne ekipe uspele su da lokalizuju požar i spreče da se proširi na ostale zgrade. Jedan veći deo zatvorskog kompleksa Sanliurfa određen je za političke zatvorenike među kojima je poslanik prokurdske Partije mira i demokratije, rekli su Frans presu izvori bliski službi bezbednosti. Osim vatrogasnih i ekipa hitne pomoći na lice mesta je došla policija i jedinice žandarmerije. Pobunu su izazvali zatvorenici koji su želeli da na taj način ukažu na loše uslove života u zatvoru, javila je TV stanica NTV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari