U Žititštu besplatan prevoz na koncerte estradnih zvezda 1privatna arhiva

Ko želi na Pile fest, tradicionalnu zabavnu manifestaciju, koja se 25. i 26. juna održava u Žitištu, odnosno ko želi na večernje koncerte estradnih zvezda, moći će da se provede potpuno besplatno.

Za koncerte koji se održavaju u večernjim satima, dva svake večeri, nije potrebna ulaznica, a za meštane sela na teritoriji opštine kao i za Zrenjanince, prevoz na koncerte i sa koncerata biće besplatan.

Naime, Turistička organizacija ove male srednjobanatske opštine saopštila je da je, u saradnji sa Javnim komunalno stambenim preduzećem „Ekos“ iz Žitišta, obezbedila besplatan autobuski prevoz iz svih naseljenih mesta opštine Žitište, kao i iz Zrenjanina, preneli su žitištanski portali.

Za ovu namenu određena su četiri autobusa. Tri autobusa prevoziće zaintresovane iz sela sa teritorije opštine Žitište, a jedan iz Zrenjanina.

Povratak iz Žitišta i u subotu i nedelju je nakon završetka koncerata sa autobuske stanice u centru mesta.

Pile fest održava se 16. put, a zanimljivo je da je prvobitna manifestaciija Čiken fest bila organizovana u slavu živinarstva po kom je ovaj kraj poznat i nekad lidera u proizvodnji pilećeg mesa i prerađivana od piletine “Agroživ”.

“Agroživa” više nema, ali je pile ostalo, kao što ni Zrenjanin nema Pivaru ali ima dane piva.

Kao što nema ni besplatnog prevoza, samo je pitanje ko će, na kraju, da ga plati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari