U zrenjaninskom muzeju večeras međunarodni vinski sudija priča o vinu 1Foto: muzej Zrenjanin

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, danas u 19 časova gostuje somelijer Igor Luković, koji na poziv autorke izložbe „Merak mi je…“ Olivere Soko govori o vinu.

Zrenjaninac Igor Luković je vinski novinar, somelijer, kritičar, degustator i međunarodni vinski sudija koji vina ocenjuje od Atine, Napulja, do Londona i Tokija, ali koji i dalje ističe da je Zrenjaninac, Gradnuličanin i Banaćanin.

O svojoj ličnoj gustativnoj geografiji i tajnama svog posla govoriće u razgovoru sa Oliverom Skoko, autorkom izložbe „Merak mi je..“ u okviru koje se i priređuje ovaj događaj.

Veče sa Igorom Lukovićem, posvećeno kulturi vina, hedonizmu i gastronomiji kao delu opšte kulture, nasleđa i identiteta, Narodni muzej Zrenjanin organizuje u saradnji sa Specijalnim magazinom za vinsku i gastro kulturu „Vino & Fino“.

Luković je jedan je od pokretača Međunarodnog dana prokupca, a bio je i među osnivačima Udruženja somelijera Vojvodine. Dugogodišnji je edukator i predavač u somelijerskim i vinskim školama, kao i organizator niza vinskih manifestacija, festivala i salona.

Putuje, ocenjuje, proba i piše širom sveta, prateći sve pravce kojima ga nos i nepca odvedu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari