U Zrenjaninu danas obuka turističkih radnika za smanjenje rizika širenja virusa 1Foto: Miroslava Pudar

Srbija razvija zdravstveno-bezbednosne protokole u turizmu i obučava turističke i ugostitljske radnike za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima a jedna takva obuka biće održana danas u Zrenjaninu.

Tim povodom se u hotelu Vojvodina, konferencijska sala, sa početkom u 14 časova, održava obuka za pružaoce turističkih usluga u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, saopštila je Turstička organizacija grada Zrenjanina.

Kako su naveli, obuka je namenjena za pružaoce turističkih usluga  a to su hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa, i svim drugim zaspolenima koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda.

Planirano je da obuka traje jedan radni dan, i to u grupama u skladu sa važećim merama koje propisuje Krizni štab RS, a polaznici obuke dobiće sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane kovidom. Treneri obuke su stručnjaci iz oblasti medicine, turizma i ugostiteljstva.

Projekat „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“ finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj. Projekt sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari