U Zrenjaninu lokale zatvaraju u 22 sata, još uvek dosta obolelih 1Foto: M. P.

Rigorozne kotrole kovid propusnica kod posetilaca ugostiteljskih objekata ali i samih lokala posle 22 sata na snazi su u Zrenjaninu i primenjuju se ali je većina ovdašnjih ugostitelja odlučila da im je jednostavnije da lokale zatvore do tog vremena.

Kako se može saznati, za ugostitelje je procedura sa primenom kovid propusnica komplikovana dok su kazne za lokale, kao pravna lica previsoke, s obzirom da su prošle godine, kako kažu, već imali gubitke jer nisu radili.

Neki od ugostitelja ističu da ne žele da se stekne utisak da su odgovorni za odluku o vakacinaciji ili nečije kažnjavanje, pa se odlučuju da svoje objekte ranije zatvore.

Proteklog vikenda, dok je trajalo takozvano uvežbavanje na novu meru, komunalna policija je na teritoriji Zrenjanina obišla 60 lokala u gradu i okolnim naseljenim mestima.

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin je saopštio da je na podrućju Srednjibanatskog okruga u proteklih sedam dana registrovano 1095 novoobolelih od korone.

Najviše potvrđenih aktivnih slučajeva koronavirusa je na području grada Zrenjanina, njih 1.793.

U opštini Novi Bečej registrovano je 335 aktivnih slučajeva, u opštini Žitište 224, a u opštini Sečanj 135. Najmanje potvrđenih aktivnih slučajeva zaraze, i to 120, nalazi se na području opštine Nova Crnja.

Kako se navodi u saopštenju, od početka epidemije u srednjem Banatu je potvrđeno ukupno 18.685 slučajevakovida. Kada je reč o vakcinaciji, do sada je u Srednjobanatskom okrugu upotrebljeno ukupno 134.109 doza vakcina protiv kovida.

Sa dve doze je vakcinisano 65.949grašana, dok je treću dozu do sada primilo 18.109 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari