U Zrenjaninu otvoren "Zvučni kutak" za slepe osobe 1Zvučni kutak

Zrenjaninska biblioteka otvorila je “Zvučni kutak” namenjen slepim i slabovidim osobama, zahvaljujući sredstvima obezbeđenim preko konkursa Ministarstva pravde Republike Srbije.

Gost na otvaranju bio je Sakib Pleh iz Sarajeva, direktor Biblioteke za slepa i slabovida lica u Bosni i Hercegovini, koji je zrenjaninskoj biblioteci i Međuopštinskoj organizaciji slepih uručio vrednu donaciju zvučnih izdanja knjiga za slepe.

-Stotinu naslova smo pripremili kada smo čuli da se otvara “Zvučni kutak” i čekali tehničku osposobljenost da se počne sa radom. Sretan sam što smo pomogli i ovde sreli divne ljude. Naša biblioteka postoji od 1972. godine, godišnje izdamo stotine naslova a to kad umnožimo dobijemo preko 1200 bibliotečkih jednica. Biblioteka za slepe ima 28.000 bibliotečkih jedinica, koje širom Bosne i Hercegovine koriste 1234 lica. Otvoreni smo za saradnju sa svim bibliotekama koje žele kontakt sa nama – rekao je Sakib Pleh u Zrenjaninu.

Zadovoljstvo na upostavljenoj saradnji izrazili su predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Nenad Vukeljić i direktor zrenjaninske biblioteke Milan Blejogrlić, koji je naveo da je ovaj kontakt dokaz kako se otvorenog srca može sarađivati. Na otvaranju Zvučnog kutka biblioteke poptisan je protokol o saradnji Biblioteke za slepa i slabovida lica Bosne i Hercegovine, Međuopštinskog saveza slepih Zrenjanina i Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”. Za goste iz Sarajeva danas je u Gradskoj kući priređen prijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari