U Zrenjaninu svečanost za vukovce, pored diploma besplatne ulaznice za bazen 1Foto: grad zrenjanin

Grad Zrenjanin organizovao je danas tradicionalni prijem i dodelu diploma “Vuk Karadžić” za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola

Svečanost je održana u Kulturnom centru Zrenjanina, a diplome su uručene za 166 učenica i učenika u osnovnim i 99 u srednjim školama.

Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, a grad Zrenjanin, u saradnji sa Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine.

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić.

Gradonačelnik je poručio učenicima, dobitnicima diploma “Vuk Karadžić”, da imaju mnogo razloga da u narednom periodu i u novom životnom dobu, koračaju uspravno i ponosno.

Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić čestitala je učenicima u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školske uprave i u svoje lično ime, izrazivši zadovoljstvo i čast što se nalazi u društvu najboljih.

U ime osnovaca i srednjoškolaca, nosilaca diplome “Vuk Karadžić” obratili su se Ksenija Knežević, učenica OŠ “Đura Jakšić” i Luka Radaković, učenik generacije Zrenjaninske gimnazije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari