Ubijenima u OŠ "Vladislav Ribnikar" poštu odaju građani i ambasadori 1Foto: Danas/V. A.

Građani, nastavnici, đaci u gradovima širom Srbije, minutom ćutanja, paljenjem sveća i polaganjem cveća, i danas odaju poštu žrtvama masovnog ubistva u sredu u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Ne prestaje mimohod građana ispred te škole, a duboka tuga je i na skupovima u Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Čačku, Zrenjaninu, Negotinu i drugde gde građani donose cveće i pale sveće.

Na trotoarima oko dvorišta beogradske škole rastu gomile cveća, plišanih igračaka, rukom ispisanih poruka, prenela je televizija N1.

Ta televizija je navela da ispred ograde škole u Njegoševoj ulici većinom dolaze srednjoškolci u većim grupama i da su poštu stradalima odvojeno odali i ambasadori SAD i Ukrajine, Kristofer Hil i Vladimir Tolkač.

Tolkač je položio cveće kod te škole i odao počast svima koji su tragično izgubili živote u sredu i prošle noći u dva oružana napada u Srbiji.

„Izjavljujem najdublje saučešće porodicama, prijateljima, svima čija su deca bila ovde. Deca su naša budućnost i to znači da smo, gubitkom i ove dece i one u Ukrajini, izgubili našu budućnost“, kazao je Tolkač ispred škole za televiziju N1.

Ambasador je istakao da jako dobro razume šta znači tragedija, posebno šta znači gubitak dece.

„Delimo s vama sav vaš bol u ovim tragičnim danima za Srbiju, svi mi koji smo ostali humani u ovom svetu. Moramo biti ujedinjeni u ovakvoj situaciji, jer vaš bol je i bol svih nas“, rekao je Tolkač.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja škole „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda ubijeni su u sredu ujutro u oružanom napadu jednog 13-godišnjeg učenika. Šestoro učenika i jedna nastavnica su ranjeni, a napadač je uhapšen.

Potom je prošle nooći  21-godišnji U.B. automatskim oružjem ubio osam i ranio 14 ljudi u Mladenovcu i okolini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari