Učenici i profesori u Užicu odali pomen nastradalima u beogradskoj školi i izrazili potest protiv nasilja (FOTO/VIDEO) 1Užice: Pomen nastradalima u beogradskoj školi/ Foto: N. Kovačević

 

Učenici i pofesori srednjih škola u Užicu, okupljanjima u centru grada, odali su pomen nastradalima u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ i iskazali protest protiv nasilja u školama.

Nakon skupova u školskim dvorištima, đaci i profesori su, u povorci tišine, prošli gradom i, od 12 do 14 časova, okupljali se na Trgu partizana.

Palili su sveće i polagali cveće na mestu na kome su to, pethodne dve večeri, činili ostali građani Užica, a potom su bele balone pustili u nebo.

Učenici i profesori u Užicu odali pomen nastradalima u beogradskoj školi i izrazili potest protiv nasilja (FOTO/VIDEO) 2
Foto: N. Kovačević

Okupljanja kojima su, osim pomena nastradalima, iskazali protest protiv nasilja u školama, organizovali su učenički parlamenti srednjih škola u Užicu.

 

 

„Želimo da odamo pomen poginulim učenicima, pošaljemo poruku protiv nasilja i iskažemo nadu da se takva tragedija neće ponoviti“, kazala je jedna od učenica i članica đjačkog parlamenta Tehničke škole.

 

 

Njena vršnjakinja iz Medicinske škole poručuje da je „mentalno zdravlje podjednako važno, kao fizičko zdravlje, i da bi deca o svojim problemima trebalo da razgovaraju sa svojim roditeljima ili školskim psiholozima“.

„Ne može se ništa rešiti oružjem,“ poručila je i navela da je današnje okupljanja i protest protiv nasilja u školama.

Skup solidarnosti u Sevojnu

Na Koloniji u Sevojnu danas će se, od 17,45 časova, održati skup solidarnosti roditelja, povodom tragedije u beogradskoj školi. U 18 časova je liturgija i paljenje sveća u sevojničkoj crkvi.

Naredne tri večeri skupovi tišine u Užicu

U Užicu, na Trgu partizana, kao prethodne dve večeri, skupovi tišine održaće se večeras i naredne dve večeri od 20 časova na Trgu partizana, a potom će uslediti šetnja do Crkve Svetog Đorđa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari