Učenici jagodinske OŠ "Boško Đuričić" šalju kreativne poklone donatorima i prijateljima 1Foto: B. Đ.

U okviru biblioteke zaposleni, ali i roditelji učenika jagodinske OŠ „Boško Đuričić“, trude se da svakodnevno organizuju kreativne vannastavne radionice za đake. Oni sada svoje radove šalju na poklon donatorima koji su im pomogli pri kupovini knjiga.

U školi je bio održan tromesečni sajam knjiga, a sve, kako kažu, zahvaljujući institucijama, izdavačkim kućama i firmama koje su želele da pomognu mališanima.

„Bili smo inspirisani programom Čitalići i deca su se zaista obradovala sajmu, ali i novim knjigama u biblioteci. Kreativnim radovima koji đaci prave želimo da se zahvalimo svima koji su nam pomogli“, rekla je za Danas Nataša Milosavljević, majka učenica koja redovno pomaže u realizaciji radionica.

Kada nisu na časovima, učenici u biblioteci čitaju, crtaju, pišu pesmice i kreiraju kolaže i predmete od najrazličitijih materijala.

Među donatorima kojima su poslati pokloni su, osim privatnih firmi, i Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“, Zavičajni muzej i Istorijski arhiv Jagodine.

„Roditelji su srećni što deca vole da dođu u biblioteku i budu kreativna. Drago nam je da mogu da se zabave na lep način, a i da nauče da poklanjaju i budu humani“, rekla nam je Nataša Milosavljević.

Pod sloganom „Mnoge ručice blagoslovene“ učenici OŠ „Boško Đuričić“ uvek su radi da pomognu i organizuju humanitarne bazare, kao i druge aktivnosti tokom kojih predstavljaju svoje talente.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari