Učenici Sportske gimnazije sakupili više od milion dinara pomoći za nastavnicu ranjenu u Ribnikaru 1foto Miroslav Dragojević Danas

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda pokazali su ogromno srce, kada su doneli izuzetno humanu odluku, da prikupe novčanu pomoć za nastavnicu Tatjanu Stevanović, ranjenu u masakru 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Oni su, naime, igrali predstave za nastavnicu istorije i uspeli da sakupe više od milion dinara. I sve su uradili sami, prenosi N1.

Sledeću predstavu igraće u Banjaluci, a za to je sada njima potrebna pomoć – za smeštaj i prevoz.

Veljko Dragačević, učenik Sportske gimnazije kaže da su ukomponovani tako da im ništa ne predstavlja problem.

„Zaista je predivno kada na kraju dana shvatimo da radimo sve to humanitarno. Idemo u Banjaluku 21. marta, ostajemo tri dana, a imamo još poziva iz okoline. Svako ko želi da organizuje neki prevoz, pozvan je da učestvuje u ovoj divnoj humanitarnoj akciji“, navodi Veljko.

Anđelija Cvetković, učenica Sportske gimnazije, ističe da je sada njima potrebna pomoć.

„Dobili smo poziv za gostovanje u Banjaluku, i želimo da se zahvalimo Fondaciji Zajedno za mlade koja nam je pružila novčanu pomoć za deo puta do Banjaluke. I porodici Kukolj koja nam je platila smeštaj tamo. Pored predstave, organizovali smo i prodaju bedževa“, navodi Anđelija.

Njena drugarica Jana kaže da je humanitarna akcija započela predstavom, ali su smatrali da to nije dovoljno, pa su odlučili da prodaju bedževe po osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

„Skupili smo skoro milion dinara samo od bedževa“, navodi Jana.

Kako kažu učenici, nastavnica Tatjana je oduševljena i jako želi da ih upozna, samo kada bude bila u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju.

Ukoliko neko želi da pomogne, može se obratiti Sportskoj gimnaziji, kako bi se srednjoškolci podržali u ovom humanom činu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari