Učiteljica opisala brutalne scene zlostavljanja: Dete je htelo da vidi da li mačka ima devet života 1Foto: Pixabay/ doanme

Posle slučaja koji se dogodio u jednoj srednjoj školi, u kojoj je grupa učenika u posmatrala kako su psi napali i bukvalno rastrgli mačku u školskom dvorištu, učiteljica Zorka Veličković opisala je u svom postu na Tviteru još dramatičnije scene koje su se desile takođe u dvorištu jedne osnovne škole, gde su dva osnovca mučila mačku koja je na kraju uginula.

Njen post prenosimo u celosti:

Pedagog, psiholog i direktorka moje škole pet dana ne mogu da raščivijaju ko je ubio mače, u školskom dvorištu, za vreme smene starijih razreda OŠ. Imena imaju, zovu ih na razgovor i naravno dete kaže – Nisam ja, ne znam ko je…

Čekam kolegenicu, razrednu koja danas ima sastanak sa roditeljima te dece da se javi.

Nijedan ishod osim krivične prijave nije zadovoljavajući za mene. Oni se nadaju ukoru starešine, ja sam spremila mail Orci sa fotografijama i opisom.

Sadističko iživljavanje trajalo je dva dana, završilo se uginućem mačeta, kome je iscurelo i oko kao posledica udaraca.

Dete je htelo da vidi da li mačka ima devet života, bio je i inspirisan da postavi nadgrobnu ploču: RIP Mici, 1127-2022.

Nekome je bilo zabavno da nacrta karikaturu mačke koja se smeje u grobu dok joj curi oko…

To su deca, peti i šesti razred, to su deca koja su navikla da budu zaštićena, da im sve prolazi jer imaju nezgodne roditelje koji znaju da njihova deca ne lažu i koji znaju da njihova deca nisu siledžije.

To su deca zbog koje vam dođe inspektor da bi vam objasnio da vi ne znate da radite sa decom jer dete nikad nije krivo.

Dete je: u četvrtak bacalo mače, šutiralo ga, zalivalo vodom, u petak ga je živo, dezorjentisano zakopalo u plitak grob i navalilo kamenu ploču – lopatom uzetom iz dvorišta kuće 50 m od škole, zatim ga je izvadilo, polomilo mu prednje šape, davilo najlon kesom i vratilo u grob.

Kad mi koleginica kaže to je dete, ne možeš dete krivično da goniš, ja kažem -to nije dete nego psihopata i krivično gonim počinioca, a odgovornost ide roditeljima, on kod psihijatra da mu upišu dijagnozu i daju lekove.

Inače stručnjaci te male kretene, plaše sa pretnjom da će učiteljica Zorka da ih prijavi policiji – autoriteti….

Još jedan detalj, leš je pedagog“sahranio“ u petak pre podne – bacio u kontejner.

Ček se reakcija škole

Učiteljica Zorka u razgovoru za Danas ističe da se ovako nešto nikada nije desilo.

Ceo svoj radni vek provela je učeći đake da vole životinje. Svojevremeno je, kaže, inicirala da se u školi prave izložbe kućnih ljubimaca, dok je radila u boravku imali su psa koga su hranili, redovno se dešavalo da đaci udome kuče ili mače koje se pojavi u školskom dvorištu…

– Prošle godine smo imali mače kojem smo napravili kućicu u školskom dvorištu i preko zimskog raspusta smo dolazili da ga hranimo, pa ga je posle toga jedna devojčica odnela kući. Nikada se nije desilo da neko bije te životinje. Ovo što se desilo je šok i za mene i za učenike – priča nam Zorka.

Mačka koji su, kako je utvrđeno mučila dva učenika (jedan petog, a drugi šestog razreda), pripada porodici iz komšiluka škole, a redovno je dolazila u školsko dvorište tokom odmora.

O svemu što se desilo učiteljicu su obavestili četvrtaci, koji su do detalja opisali ono što je napisala u svom postu.

– Kada sam došla u školu već su svi o tome brujali. Jedan dečak mi je prosledio slike, imam i nadgrobnu ploča i karikatruru kako se mačka smeje…Direktorki škole sam rekla da ovo mora da se reši, inače ću ja obavestiti policiju. Dobila sam i snimak kamere na kome se vide da su deca okupljena oko kutije u kojoj gledaju mrtvo mače. Najstrašnije je što niko od dece nije došao da obavesti nastavnika šta se događa. Samo je jedan dečak potražio psihologa i plakao jer mu je bilo žao mačke i rekao je da je povređena, ali nije hteo da pokaže gde je i na tome se završilo – navodi učiteljica Zorka.

Dodaje da je dobila obećanje direktorke da će u ponedeljak roditelji učenika koji su zlostavljali nesrećnu životinju biti pozvani na razgovor u školu i da će preduzeti korake da se ceo slučaj ispita.

Ako se to ne dogodi, učiteljica kaže da će sama obavestiti policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari