Udruženi sindikati Sloga: Optužbe ministra pokazuju manjak stručnosti za poljoprivredu 1Foto: FoNet/ Ministarstvo poljoprivrede

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odbacili su tvrdnje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da su predstavnici Saveza za Srbiju napravili performans ispred Ministarstva poljoprivrede na kome su prosipali mleko.

Odbačene su i tvrdnje da je to bio politički, a ne sindikalni skup, koji su predvodili Željko Veselinović i Dejan Bulatović, za koje je ministar rekao da su “leva i desna ruka Dragana Đilasa”.

U saopštenju „Sloge“ se naglašava da tvrdnje ministra Nedimovića da na skupu nije bilo poljoprivrenika nisu tačne, jer su to bili nezadovoljni paori koji, kako se navodi, imaju više stotina hektara zemlje.

Kako se naglašava, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” jesu među osnivačima Saveza za Srbiju, ali su pre svega sindikat koji je prvi pokrenuo inicijativu za osnivanje Sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača “Sloga”, dok je Dejan Bulatović čovek koji živi od poljoprivrede kao osnovnog zanimanja i predsednik je tog sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je Nedimović „ovim samo dokazao da je nestručan za poziciju na kojoj se nalazi i da nije kompetentan za pitanje poljoprivrede koja dramatično propada“, navodi se u saopštenju.