Udruženje novinara Srbije traži zaštitu novinara Radio Goždarevca 1Uns Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osudilo je danas verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen u onlajn izdanju Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu tog incidenta.

„Bili smo u redakciji Radio Goraždevca kolega Damjan Portić, Darko Dimitrijević i ja i u jednom trenutku Damjan mi je rekao da izađem, jer me zove Momir Bulatović. Izašao sam i Bulatović mi je na telefonu pokazao vest koju smo pre toga objavili“, rekao je za UNS Milić Petrović.

On je istakao da mu je Bulatović rekao da ima sat vremena da izbriše vest ili će da „polomi zube svima u redakciji“.

Nakon toga Petrović slučaj je prijavio policiji i dao izjavu, a Bulatović je prema njegovim rečima sproveden u policijsku stanicu gde je nastavio da preti.

Pretnje su upućene zbog teksta objavljenog na portalu ovog medija „Multietnička peticija“ za loše ponašanje albanskog policajca u Goraždevcu ili suspenziju komandira, ko na koga vrši uticaj.

Udruženje je pozvalo da se hitno prestane sa pritiscima i pretnjama novinarima Radio Goraždevca, koji rade u teškim uslovima i da im se omogući nesmetano bavljenje novinarskim poslom i pozvalo policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da slučajeve napada na novinare rešavaju bez odugovlačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari