Fudbaleri Čelsija odoleli su u dva meča napadima Barselone i iz samo četiri šuta u okvir gola rivala „naciljali“ finale Lige šampiona 19. maja na Alijanc areni.

Međutim, privremeni trener Roberto di Mateo u završnoj borbi za trofej neće moći da računa čak na četvoricu suspendovanih igrača, što će u mnogome otežati cilj „plavaca“ da prvi put u istoriji donesu „ušati“ pehar u London.

Kapiten Čelsija Džon Teri propustiće finale jer je u revanšu polufinala zaradio crveni karton, a zbog nagomilanih žutih kartona neće igrati ni srpski reprezentativac Branislav Ivanović, Ramires i Raul Meireleš. Zbog svega toga, Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je mogućnost uvođenja pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinalnih utakmica.

– Potrebno je da Odbor za klupska takmičenja predloži uvođenje pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala, a zatim da taj predlog usvoji Izvršni komitet kojim predsedava predsednik Mišel Platini – navodi se u saopštenju UEFA, čija je Disciplinska komisija već potvrdila suspenzije trojici „požutelih“ igrača i Teriju, o čijoj će se konačnoj kazni naknadno odlučiti.

Pravilo ukidanja žutih kartona pred polufinalne duele već je uvela Svetska fudbalska federacija (FIFA) na prvenstvu sveta u Južnoj Africi 2010. godine, a ono će se primenjivati i predstojećeg leta na šampionatu Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari