Na optužbe poverenika Srpske napredne stranke za Braničevski okrug, Veroljuba Arsića, izrečene na konferenciji za medije, povodom plaćanja dobrovoljnog penzijskog osiguranja javnih preduzeća, odgovorio je gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević:

– Od svih javnih preduzeća čiji je osnivač grad Požarevac, svojim radnicima dobrovoljno penzijsko osiguranje uplaćuju samo Direkcija za izgradnju i Toplifikacija. Međutim, ta dva javna preduzeća već 4 godine uplaćuju dobrovoljno penzijsko osiguranje, odnosno počeli su da uplaćuju u vreme kada je Veroljub Arsić „žario i palio“ u gradu Požarevcu, kao predsednik Okružnog odbora SRS, odnosno kada je ta stranka bila na vlasti u Požarevcu. Bilo bi mu bolje da se raspita i da zna šta se radilo u njegovo vreme nego da optužuje gradonačelnika da on, navodno, pravi neke nove ugovore o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i da hipotetički postavlja pitanje „da li će to biti baš sa „Delta đenerali“ koji su moji zakupci“. Ovim istupom on je samo napravio dobru reklamu firmi „Delta đenerali“ koja se ne bi ovoliko pominjala. Inače, oni sigurno nemaju nikakvu privilegiju baš zbog toga što su zakupci u mom objektu, ističe gradonačelnik Požarevca.

-Začuđuju njegove optužbe na račun sadašnje gradske vlasti i mene kao njenog nosioca da smo omogućili i dozvolili javnim preduzećima da svojim radnicima uplaćuju dodatno penzijsko osiguranje. Neistinita je i njegova insinuacija koja se odnosi na ‘Delta đenerali’ osiguranje. Ponavljam, samo dva javna preduzeća uplaćuju već četiri godine dobrovoljno penzijsko osiguranje svojim radnicima: JP Direkcija za izgradnju, i to kod „Dunav osiguranja“ u iznosu od 1.250 dinara po radniku na mesečnom nivou i JP ‘Toplifikacija’ u iznosu od 3.000 dinara kod osiguravajućeg društva ‘Grave i Merkur’. Ostala JP ne uplaćuju dobrovoljno penzijsko osiguranje svojim radnicima i naloženo im je da to ne čine dok traje kriza – piše u odgovoru gradonačelnika Milosavljevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari