Uhapšen bivši pravni zastupnik beogradskog preduzeća zbog prevare vredne 25 miliona dinara 1Foto: Ana Milošević/Danas

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su bivšeg zakonskog zastupnika preduzeća „FOXPOM“ doo Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare u privrednoj delatnosti u produženom trajanju, saopštio je MUP.

Kako je saopšteno, on se sumnjiči da je od marta do maja 2022. godine pomogao M. P.,odgovornom licu te firme, koji se nalazi u pritvoru, da 21.919.680 dinara stečenih od preduzeća iz Nove Varoši po osnovu fiktivno zaključenog posla koji je ugovorio M. P. na ime nabavke robe, u više navrata, putem elektronskog mobilnog bankarstva, bez osnova, u različitim iznosima, transferiše na privatni tekući račun M. P. i na još nekoliko računa.

Na taj način on je odgovornom licu pribavio protivpravnu imovinsku korist, što je deo iznosa od 25.445.520 dinara, za koliko je oštećeno privredno društvo iz Nove Varoši.

U saopštenju se navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari