U kruševačkom Okružnom zatvoru advokat je svom klijentu dostavljao mobilne telefone, što je utvrđeno i putem video-nadzora, saopštila je juče Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.



Kako se ističe, na osnovu operativnih informacija, uprava Okružnog zatvora u Kruševcu sprovela je tokom protekla dva meseca ciljanu pojačanu kontrolu u okviru te ustanove.


Utvrđeno je da pritvorenom licu D. S. tokom posete advokati, dodaje se, unose mobilne telefone i baterije za mobilni telefon. Ističe se da je pojačanim praćenjem poseta kamerama video-nadzora „utvrđeno da je advokat R. V. svom klijentu tokom posete predao mobilni telefon u dva navrata“ i da je „materijal dokumentovan i arhiviran“.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sanacija navode da su vanrednim pretresima pritvorske sobe u kojoj pritvoreni D.S. boravi nakon posete advokata, pronađena dva mobilna telefona, četiri baterije, kao i improvizovani punjači za mobilni telefon.

Video materijal i izveštaj o događaju, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija uputila je Višem sudu u Kruševcu, kao i Advokatskoj komori Čačak čiji članovi su i advokati grada Kruševca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari