Uhapšen muškarac u Kraljevu zbog sumnje na pranje novca 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Kraljevačka policija uhapsila je N. M. (40), odgovorno lice privrednih društava Vip logistik i Euro stratedžik kompani, zbog sumnje na krivična dela prevara i pranje novca, čime je oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za nešto više od 63 miliona dinara.

Uhapšeni su i D. M. (64), odgovorno lice Vip logistik Požarevac, osumnjičen za krivično delo oštećenje poverilaca, kao i M. R. (58), odgovorno lice PD Centar promet, koji se tereti za krivično delo pranje novca, saopštio je MUP Srbija.

Osumnjičeni N. M. je od 2017. do 2019. godine doveo u zabludu i naveo odgovorna lica u Republičkoj direkciji za robne rezerve da mu pozajme 600.000 litara rafinisanog suncokretovog ulja, koje je potom prodavao.

Osumnjičeni, po isteku ugovorenog roka, robu nije vratio i na taj način oštetio je Republičku direkciju za robne rezerve za 63.125.067 dinara.

On se tereti da je novac koji je zaradio prodajom ulja koristio za lične potrebe, kao i za kupovinu poslovnog prostora i automobila.

Osumnjičeni D. M. tereti se da je krajem 2018. godine od N. M. preuzeo upravljačka prava i postao odgovorno lice PD Vip Logistik, a zatim, iako je znao da je ta firma u blokadi i nesposobna za plaćanje, u nameri da ošteti Republičku direkciju za robne rezerve, preusmeravao novac sa tekućeg računa te firme na račune PD Euro stratedžik kompani, kojim je upravljao N. M.

Osumnjičeni M. R. tereti se da je od 2018. do 2021. godine zaključio ugovore o zajmu i primio pozajmicu od N. M, kao odgovornog lica privrednog društva Euro stratedžik kompani, u iznosu od 19.400.000 dinara, iako je znao da taj novac potiče iz kriminalne delatnosti.

On je potom, kako se sumnja, tim novcem za N. M. kupio poslovni prostor u Požarevcu površine 445 kvadratnih metara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari