Uhapšen napadač na Vlasija 1Foto: Medijacentar.info

Kosovska policija uhapsila je dve osobe koje se dovode u vezu sa napadom na kosovskog advokata i nekadašnjeg jugoslovenskog političara Azema Vlasija, koji je ranjen jutros u Prištini i nalazi se van životne opasnosti.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare da su dve osobe, koje se dovode u vezu sa napadom na Vlasija, uhapšene nakon opsežne istrage, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Policiji je u istrazi pomogla i Obaveštajna služba Kosova, nakon čega su osumnjičene osobe locirane. 

„Kao rezultat brzog delovanja i nakon lociranja mesta gde su bili osumnjičeni, dve osobe su uhapšene, M.J. (1967.), koji se sumnjiči da je počinioc ovog dela i A.L. (1964.) sumnjiči se da je saučesnik u ovom slučaju“, rekao je Keljani. 

Saopšteno je da je Policija konfiskovala i oružje za koje se sumnja da je upotrebljeno prilikom ranjavanja.

Azema Vlasija ranio je jutros Murat Jašari, brat bivšeg lokalnog komandanta OVK Ismeta Jašarija, poznatog kao „Komandant Kumanovo“, a koji je nakon hapšenja priznao krivicu.

Jašari je rekao da je na Vlasija pucao zbog „događaja iz osamdesetih“ godina prošlog veka, prenosi RTS prištinske medije.

Napadač je, navodno, rekao da bi pucao i na premijera Isu Mustafu i predsednika Hašima Tačija.

Vlasi je spoljni savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja zadužen za pitanje vizne liberalizacije između Kosova i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari