Uhapšen nosilac opozicione liste grupe građana u Sečnju Vukašin Baćina 1Foto: Nenad Kovačević

U Sečnju je uhapšen lider opozicije i nosilac opozicione liste u tom mestu Vukašin Baćina.

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije i Policijske uprave Zrenjanin, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V.B. (32) i M.P. (63) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, i D.B. (26) zbog sumnje da je primio mito, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a se navodi da V.B, nosilac jedne izborne liste za lokalne izbore u Sečnju, uhapšen zbog sumnje da je tokom februara u više navrata, dao za sada neutvrđeni novčani iznos M.P. kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije opštine Sečanj koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima.

„M.P. je, kako se sumnja, primio novac od V.B. koji je zatim dao D.B. nakon što je on podržao svojim potpisom izbornu listu ‘Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj'“, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije danas saopštila grupa građana „Za bolju opštinu Sečanj“, u tom mestu je uhapšen lider opozicije i nosilac te opozicione liste Vukašin Baćina, koji se nalazi u policijskoj stanici u Zrenjaninu gde mu je određeno zadržavanju do 48 sati.

Kako se navodi, njihova lista suočavala se poslednjih dana sa napadima od strane predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) koji su „na svaki način pokušavali da opstruiraju proglašenje njihove izborne liste“.

„Čim su raspisani lokalni izbori krenuli su najgrublji napadi i uvrede na račun Baćine putem društvenih mreža, pritisci na saradnike i članove grupe građana“, navodi se u saopštenju i dodaje da su „lažno optuženi da kupuju potpise za izbornu listu o čemu su pisali SNS tabloidi i portali“.

Podsetili su da su napadi i pritisci na Vukašina Baćinu i grupu građana „Za bolju opštinu Sečanj“ počeli nakon što je SNS prošle godine izgubio izbore za Savet mesnih zajednica u pojedinim mesnim zajednicama u opštini Sečanj.

Nakon toga potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Damir Zobenica (potpredsednik Skupštine AP Vojvodine) postavio je predsednika Skupštine opštine Odžaci Gorana Đakovića za koordinatora te stranke u opštini Sečanj.

„Do kulminacije je došlo juče uoči proglašenja izborne liste GG ‘Za bolju opštinu Sečanj’ kada je Đaković došao u zgradu opštine Sečanj kako bi opstruisao proglašenje izborne liste. Iz tog razloga Baćina se uputio u zgradu opštine kako bi postavio pitanje Đakoviću u kom svojstvu se nalazi u opštini i zašto pokušava da ometa rad izborne komisije“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je tek u večernjim satima OIK Sečanj, u poslednjem satu predviđenom za proglašenje liste, održao sednicu i proglasio listu „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“. Dva sata kasnije Vukašin Baćina je uhapšen.

Grupa Građana „Za bolju opštinu Sečanj“ je jedina opoziciona grupacija koja je do sada uspela da skupi potpise i da joj, nakon SNS i Socijalističke partije Srbije, bude proglašena lista na predstojećim vanrednim izborima u opštini Sečanj.

Ta grupa građana je 2016. godine na lokalnim izborima osvojila 11,7 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari