Uhapšena dvojica muškaraca iz Preševa zbog 80 kilograma marihuane 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Dvojica Preševljana uhapšena su sa 80 kilograma marihuane zbog postojanja osnova sumnje da su deo kriminalne grupe iz Preševa i Niša, koja se bavi krijumčarenjem, prodajom, skladištenjem i transportom velikih količina marihuane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi u saopštenju, za jednog od dvojice uhapšenih muškaraca iz Preševa sumnja se da je organizovao ovu kriminalnu grupu.

„Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Žandarmerijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zaplenili su 80 kilograma marihuane i uhapsili osam pripadnika kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, navode iz MUP-a.

Policija je najpre u Nišu uhapsila I. P. (29), nakon što je u kamionu kojim je upravljao pronađeno 30 kilograma droge.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, a policijski službenici su u nastavku akcije uhapsili organizatora grupe A. R. (62), Dž. I. (53), obojica iz Preševa, kao i I. M. (33), M. A. (33), P. M. (33), S. J. (23) i D. Đ. (28), svi iz Niša.

„Pretresom stanova i drugih prostorija koje su koristili u Nišu zaplenjeno je 50 kilograma marihuane. Sumnja se da je, po nalogu članova grupe, vozač kamiona I. P. trebalo da preveze drogu u Tursku“, javlja MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari