Uhapšena još dva lica koja se dovode u vezu sa ubistvom porodice Đokić 1Policija Foto: N. Kovačević

Pripadnici Policijske uprave Niš, u saradnji sa niškim Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su danas K. M. (1981) i A.M. (1982), iz aleksinačkog sela Moravac, koji se dovode u vezu sa ubistvom tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, saopštio je večeras MUP Srbije.

Policija je do sada uhapsila tri osobe koje su osumnjučene da su učestvovale u brutalnom ubistvu tročlane porodice Đokić- supružnika Gorana (57) i Gordane (56), te njihove ćerke Lidije (25).

Osumnjičeni K.M. i A.M. privedeni su i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno im je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

– Čestitam svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnicima Uprave kriminalističke policije, pripadnicima Policijske Uprave za grad Niš, pripadnicima Policijske uprave za grad Beograd, koji su učestvovali u rasvetljavanju okolnosti ubistva porodice Đokić. Svako ubistvo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će razrešiti, a ubice privesti pravdi- navodi se u izjavi ministra policije Aleksandra Vulina.

Pripadnici policije su juče uhapsili G. Dž. (59), takođe iz aleksinačkog sela Moravac, zbog sumnje da je učestvovao u krivičnom delu teško ubistvo, čiji je motiv najverovatnije koristoljublje.

Osumnjičeni G.Dž, inače bliski rođak Gorana Đokića, danas je saslušan, a pretpostavlja se da je njegov iskaz doveo do hapšenja K.M. i A.M.

Tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i da su bila spaljena i zakopana, a da je njihov, takođe spaljeni “folksvagen pasat“ pronađen desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu saopšteno je da je obdukcijom utvrđeno da su oni ubijeni iz vatrenog oružja.

Đokići su poslednji put viđeni 26. septembra uveče u selu Žitkovac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, trag im se gubi u toku noći, a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari