Uhapšena još dva navodna saradnika Veljka Belivuka 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBOK) pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su u ponedeljak 18. oktobra još dve osobe za koje se sumnja da pripadaju klanu Veljka Belivuka, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kako su naveli u Tužilaštvu za RSE, osumnjičeni „S.R. i D.M.“ uhapšeni su pod sumnjom da su pripadnici klana Veljka Belivka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras dasu pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili članove organizovane kriminalne grupe „Principi“ S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom hapšenja dvojice osumnjičenih, ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

„Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju“, izjavio je ministar Vulin, a prenela pres služba MUP-a.

Kako se dodaje dalje u saopštenju, S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu potvrdilo je u petak 15. oktobra, optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba, saopšteno je tada iz Višeg suda.

Belivukova grupa tereti se da je za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

„Dokazi po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret“, dodaje se u saopštenju.

Belivuk (36), kome je nadimak Velja Nevolja, važi za vođu navijača fudbalskog kluba „Partizan“, odnosno navijačke grupe „Principi“, nastale od bivše grupe „Janjičari“.

Uhapšen je, zajedno sa 19 drugih osoba 4. februara ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, govoreći o hapšenju koje su izveli pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, naveo je da se neće dozvoliti formiranje novog „Zemunskog klana“. Reč je o kriminalnoj organizaciji razbijenoj 2003. nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari