Uhapšene dve osobe i zaplenjena marihuana 1Foto: PU Užice

 Policija u Arilju je uhapsila dve osobe, zbog sumnje da su počinile krivično delo neovlašćene proizvodnje opojnih droga, i zaplenila oko 58 kilograma marihune.

U saopštenju Policijske uprave Užice je navedeno da su ariljski policajci, u subotu uveče u okolini Arilja, u neposrednoj blizini zasada marihuane, pokuašali da zaustave automobil „sitroen“ užičke registracije, u kome su se nalazile dve osobe.

– Vozač  se oglušio o naređenje i nastavio kretanje u pravcu policijskih službenika s namerom da ih udari,  dok je suvozač u ruci držao vatreno oružje upereno u pravcu policije.Policajci su  ispalili po dva projektila iz vatrenog oružja u pravcu vozila u nameri da odbiju napad – navodi se u saopštenju i dodaje da je „sitroen“ nastavio da se kreće, potom se prevrnulo, a da su osobe iz vozila pobegle. U „sitroenu“ je pronađeno devet stabljika marihuane težine oko 12 kilograma.

Takođe, kako je navedeno, „pretresom stana i drugih prostorija osoba za koje se sumnja da supripadnici te kriminalme grupe , kod M.M. (29) iz Arilja je pronađeno 39 stabljika marihuane, težine oko 46 kilograma“.

– Tom prilikom, uhapšeni su M. M. i B. P. iz Arilja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kojima je, po odobrenju tužioca Višeg javnog tužilaštva u Užicu, određena mera zadržavanja do  48 sati – zaključuje se u saopštenju.                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari