Uhapšene tri osobe u Beloj Palanci zbog malverzacija sa izbeglicama 1Foto: Danas/Nenad Kovačević

Policajci iz Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. N. (64) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi, kao i M. D. (58) i S. D. (58) koji se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

M.D. i S. D. su kao odgovorna lica DOO „Remizijana“ iz Bele Palanke sačinjavali mesečne spiskove za lica koja su readmisijom boravila u jednom hotelu u okviru navedene firme, a u koje su, kako se sumnja, upisivali i lica koja nisu koristila taj hotel.

„Nakon toga, oni su spiskove dostavljali osumnjičenom N. N., zaposlenom u opštinskoj upravi Bela Palanka a kojem su bili povereni i poslovi u vezi sa Komesarijatom za izbeglice, da bi, kako se sumnja, overio spiskove bez prethodnih provera i preduzimanja potrebnih mera i radnji. M.D. i S. D. su potom, na osnovu tako overenih spiskova sačinjavali fakture prema Komesarijatu za izbeglice radi naplate troškova ishrane i smeštaja lica koja su u Srbiju vraćena po osnovu Sporazuma o readmisiji“, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Uhapšeni su na ovaj način „Remizijani“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od 3.333.840 dinara i za taj iznos oštetili Komesarijat za izbeglice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari