Uhapšene tri osobe u BiH zbog tvrdnji da imaju saznanja o nestanku devojčice 1Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj devočici iz Bora i za te podatke tražile 50.000 maraka.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd preduzela je mere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo“, potvrđeno je za N1 Sarajevo, prenosi portal N1.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

“Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Juče se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mesta gdje je u 13:45 sati nestala devojčica.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13:47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno u 13:45, kako je njena majka izjavila.

Kako javlja reporter N1 Mladen Vujinović, uhapšeni su dovedeni u zgradu Federalne uprave policije gde će biti obavljena kriminalistička obrada.

Kako se saznaje, oni su prilikom TikTok live prenosa tražili 10.000 eura da otkriju lokaciju devojčice te su tvrdili da je drže u podrumu.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhašeni su članovi jedne porodice.

Istražitelji Odseka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku deteta, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.

“Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari