Ambasador Srbije u Austriji o nestanku devojčice: U kontaktu smo sa nadležnima, najvažnije da se utvrdi ko su osobe sa snimka 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da je Ambasada u kontaktu sa nadležnim službama Srbije i Austrije i čini sve da se što pre pronađu osobe sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču i utvrdi da li je na njima zaista bila dvogodišnja Danka Ilić, koja je pre šest dana nestala u Boru.

„Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u Ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice“, rekao je Blagojević za Kosovo onlajn.

Ističe da deluju u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji, koje se bave ovim slučajem.

Kako kaže, sada je najvažnije da se proveri ko su ljudi sa snimka, kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima zapravo mala Danka.

Ambasada je obavestila i srpske klubove i udruženja u Austriji, kako bi dodatno obratili pažnju.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je ranije danas istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku Kosovo onlajna.

Kako prepoznati devojčicu ukoliko je vidite i kome da prijavite?

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova.

Ambasador Srbije u Austriji o nestanku devojčice: U kontaktu smo sa nadležnima, najvažnije da se utvrdi ko su osobe sa snimka 2
Foto: MUP

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju na broj 192 ili da se jave na broj telefona 0652816041.

Nestala devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ona je nestala u Boru, tačnije Banjskom polju, a Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je pre dva dana sistem „PRONAĐI ME“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari